Sander Veldhuizen en Leyla Aslan: bij het skateplekje op Landgoed Kinderdorp. Helaas! Net geen jongeren aanwezig!
Sander Veldhuizen en Leyla Aslan: bij het skateplekje op Landgoed Kinderdorp. Helaas! Net geen jongeren aanwezig!

Bennekom heeft weer wijkagenten

Door Wout Schotsman

'Kennen en gekend worden', dat is het geheim van succesvolle wijkagenten. Sander Veldhuizen en Leyla Aslan zijn de nieuwe wijkagenten voor Bennekom. Met de Dorpsraad hebben ze al kennis gemaakt. In de komende maanden hopen ze met nog veel meer mensen en organisaties kennis te maken. Goed ook om mee te maken wat er in Bennekom gebeurt. Sander heeft de Vlegeldag mee beleefd; Leyla verheugt zich op de Dickens Fair.

BENNEKOM - Voor Leyla is Bennekom nog tamelijk onbekend gebied. Ze is geboren in Apeldoorn, is in 1996 bij de politie gekomen en heeft gewerkt in Harderwijk, Apeldoorn en Amsterdam. In april 2019 is ze bij de Edese politie komen werken. Toen bleek dat er een vacature 'wijkagent Bennekom' was, heeft ze daarop gereageerd. Waarom Bennekom? Ze was steden gewend en dat was een goede reden om voor een dorp te kiezen. Maar er moet wel wat gebeuren! Dus een groot dorp als Bennekom trok haar wel. Sinds november heeft zij de functie 'wijkagent Bennekom'.

Sander is geboren Bennekommer. In het toenmalige Streekziekenhuis kwam hij ter wereld. Voorts is hij getogen Edervener! Hij woont nog steeds in Ederveen. Hij kent uiteraard de gemeente Ede, met Ede als 'stad' en verder een reeks van buitendorpen. In 2016 kwam hij bij de Edese politie werken, als wijkagent voor de buitendorpen Otterlo, Harskamp, Wekerom. Een wat groter dorp leek hem spannender, dus toen Bennekom 'vrij' kwam, had hij zijn keus snel gemaakt. Hij heeft sinds september 2019 de functie van 'wijkagent Bennekom'.

Graag een eigen plek

Sander en Leyla realiseren zich goed dat er veel wisselingen van wijkagenten zijn geweest in Bennekom. Enkele jaren achter elkaar waren de wijkagenten al weer weg voordat Bennekom ze had kunnen leren kennen. Daarbij komt dat ze de verhalen kennen van voorgangers die nog een wijkpost hadden in Bennekom. Dat zouden zij ook dolgraag willen: een eigen plek in Bennekom, waar zij met Bennekommers van gedachten kunnen wisselen.

Sander en Leyla vinden dat je als wijkagent minstens vijf jaar in hetzelfde gebied zou moeten werken. Je hebt een paar jaar nodig om te 'kennen en gekend te worden' en daarna is het plezierig in die situatie nog een flink aantal jaren te kunnen werken.

Samen met Bennekommers

Ze willen samenwerken met Bennekomse burgers en organisaties. Dat betekent graag preventief bezig zijn: bijvoorbeeld informeren over veiligheidsmaatregelen, zoals tegen inbraak en diefstal. Maar voorlopig vooral kennis maken en zichtbaar aanwezig zijn. En bereikbaar zijn natuurlijk! Dat kan: Sander is bereikbaar op 06 – 1293 3385 en via e-mail: sander.veldhuizen@politie.nl en Leyla is bereikbaar op 06 - 1817 6555 en via e-mail: leyla.aslan@politie.nl..Beide zijn bereikbaar via 0900 – 8844. Bij spoed en bij verdachte situaties natuurlijk 112 bellen.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden