Foto: Doriet Willemen

Dorps(p)raad

Wat hebben we een leuk centrum in Bennekom en wat gebeurt er veel. Vorige week heeft de ondernemersvereniging de Sinterklaasintocht weer mogelijk gemaakt en zaterdag loopt hij opnieuw rond in ons centrum. Dit is nog maar het begin van de feestmaand. Er gebeurt meer in ons mooie centrum. Op 14 december is er de Santa Run met al ruim tweehonderd aanmeldingen. De Dickensfair vindt alweer voor de 15e keer plaats op 13 en 14 december. Ook hierbij is de hulp van de middenstand in Bennekom belangrijk om dit mogelijk te maken.

In het nieuwe jaar wordt de reclamebelasting ingevoerd waaraan alle winkels en horecazaken meebetalen om het centrum levendig te houden. Alleen Internetwinkels betalen hier niet aan mee helaas. Onze internetaankopen eisen hun tol in het winkelbestand. De marges blijven laag en vooral jonge consumenten blijven weg. Hopelijk realiseren we dit ons en blijven we de lokale middenstand vinden en steunen voor onze aankopen in deze feestmaand. Graag horen we jouw mening over dit dilemma van deze maand: Snel bestellen via de app of kopen in een Bennekomse winkel. Deze keus ligt nu aan ons Bennekommers voor. Deel je mening op onze Facebookpagina.

'Onze internetaankopen eisen hun tol in het winkelbestand'

Je kunt zelfs naar het centrum met de Bello-bus, bel hiervoor één dag van te voren naar 0613002763 om je te laten ophalen of met Automobiel Ede, hiervoor bel je 08870041 00. Zo kan iedereen naar het centrum komen!

Vanaf maandag 25 november tot en met 6 december kleuren in heel de wereld gebouwen oranje, zo ook in Bennekom en in de rest van gemeente Ede. Bij deze wereldwijde actie 'Orange the World' van de Verenigde Naties wordt er aandacht gevraagd voor geweld tegen vrouwen en meisjes. De Soroptimisten hebben zich flink ingezet om in onze regio ook een aantal gebouwen oranje te kleuren, waarvoor hulde. Afgelopen maandag was het startsein. De komende weken kleurt de Rooms-Katholieke Kerk oranje.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden