Het tweede pupillenteam van de Eben Haëzerschool mag zich kampioen van Bennekom noemen.
Het tweede pupillenteam van de Eben Haëzerschool mag zich kampioen van Bennekom noemen. (Foto: Robert-Jan van Steenbergen)

Eben Haëzer 2 en Kraatsschool: beste dammers van Bennekom

BENNEKOM - Het tweede pupillenteam van de Eben Haëzerschool en de welpen van de Kraatsschool mogen zich schooldamkampioen van Bennekom noemen. Drie Bennekomse scholen waren van de partij met elk drie welpenteams (t/m groep 6) en drie pupillenviertallen (groep 7 en 8). Ruim dertig kinderen pleegden diep denkwerk en streden fanatiek om de punten. Beide teams van de Eben Haëzer streden nek aan nek met en eindigden gezamenlijk met acht punten op kop. Het tweede kwartet had echter beter gescoord en mocht daardoor de kampioensbeker hoog houden. De welpen van de Kraatsschool deden nauwelijks voor hen onder en gingen in hun leeftijdscategorie met de titel strijken. De welpen van de Prinsenakker werden op drie punten achterstand gezet.

De strijd ging ook om plaatsing voor de halve finale van de Gelderse schooldamkampioenschappen. Deze worden 11 januari op een nog nader te bepalen plaats verspeeld. Beide teams van de Eben Haëzer alsmede de welpen van de Kraatsschool en de Prinsenakker hebben zich hiervoor gekwalificeerd.

Elk team mocht een beker in de prijzenkast van de school bijzetten. Topscorer werd Jonathan van der Wakker van de Kraatsschool. Hij won als enige al zijn wedstrijden en werd daarvoor met een damboek beloond. Alle deelnemers kregen een kaart voor tien gratis damlessen bij de Wageningse ereklasser WSDV, Grintweg 324A. De lessen zijn afgelopen vrijdag begonnen en duren van 18.30 tot 19.45 uur. Meer info bij jeugdcoördinator Gerard Zijlema: gejzijlema@gmail.com of 06-4791420.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden