Jack Engelaar en Fred van Ruissen gehuldigd als tweede op EK-padel.
Jack Engelaar en Fred van Ruissen gehuldigd als tweede op EK-padel. (Foto: Nederlandse Padelbond)

Historische EK-prestatie voor padellers Keltenwoud

In het Spaanse Bilbao deden afgelopen week drie spelers van Keltenwoud mee aan het eerste Europese padelkampioenschap voor veteranen. Jack Engelaar, Ina van Lavieren en Fred van Ruissen vertegenwoordigden Nederland. En met succes. Het nationale veteranen padelteam eindigde zowel bij de mannen als de vrouwen als tweede achter wereldkampioen Spanje. Een historische prestatie!

BENNEKOM/BILBAO - In het EK padel speelden landenteams tegen elkaar en kregen tweetallen in het koppeltoernooi duo’s uit andere landen als tegenstander. In de 55+ leeftijdscategorie van het koppeltoernooi bereikten Fred van Ruissen en Jack Engelaar de finale door achtereenvolgens te winnen van koppels uit Portugal, België en Portugal. In de finale was het Spaanse koppel te sterk, maar het was toch een fantastische tweede plaats voor de twee mannen die bij tennis- en padelvereniging Keltenwoud in Bennekom padellen.

In de teamwedstrijden van de heren werd in poulefase met 3-0 gewonnen van België en Finland en met 3-0 verloren van Spanje. De vrouwen wisten in de poulefase met 3-0 te winnen van Denemarken en Ierland. Tegen Spanje werd met 3-0 verloren. In de daarop volgende kruisfinales toonden zowel de mannen als de vrouwen een knap staaltje padel waarmee Portugal -dat als tweede was geplaatst!- met 3-0 werd verslagen. Op de slotdag was Spanje in beide finales opnieuw een aantal maten te groot.

Ina van Lavieren had samen met haar koppelgenote Marianne van Zanten de pech in het koppeltoernooi in de 50+-categorie gelijk tegen het Spaanse koppel te moeten spelen, dat uiteindelijk Europees kampioen is geworden. In de verliezersronde speelden Ina en Marinanne een goede wedstrijd tegen een Belgisch koppel, maar verloren na twee uur spelen met 10-8 de super tiebreak. Ook Ina is net als Jack lid van Keltenwoud.

Kijk voor meer informatie op de website.

www.keltenwoud.nl

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden