Annemarie van den Broek
Annemarie van den Broek onbekend

Herfstworkshop ‘Droog vilten’ in De Ontmoeting

29 september 2022 om 13:20 Overig Deel je nieuws

De donkere herfstavonden nodigen uit om binnen gezellig samen creatief bezig te zijn. Op maandagavond 24 oktober en maandag 31 oktober kun je in De Ontmoeting op Emmalaan 1 in Bennekom aan de slag onder leiding van Annemarie van den Broek. Zij geeft in twee avonden de workshop ‘Aardegodin maken’. De Aardegodin wordt gemaakt van wol. Met een speciale naald wordt de wol vervilt en ‘geboetseerd’ tot een zacht beeldje, zonder dat er water en zeep aan te pas komt. Annemarie zorgt dat je in twee avonden de techniek onder de knie hebt en neemt je mee in de symboliek van de Aardegodin en wat zij kan betekenen.

“Het droogvilten is een toegankelijke techniek, je hebt het echt zó onder de knie, “ vertelt Annemarie. Ze laat enkele beeldjes zien, allemaal anders en allemaal mooi. Sommige Aardegodinnen dragen een kleine edelsteentje of een bijzonder gevormd takje. “De deelnemers verwerken zelf symbolen in het beeldje, die voor hen vrouwelijke kwaliteiten verbeelden.” Het ziet er best ingewikkeld uit, maar Annemarie verzekert: “ Het maken van een Aardegodin is voor beginners goed haalbaar. Je laat met het vilten het beeldje langzaam ontstaan. Met vilten maak je nooit harde lijnen, waardoor je niet heel precies hoeft te werken om een mooi resultaat te krijgen. Je verbeeldingskracht vult een deel in.” Er zijn nog meer voordelen: vilten is rustgevend, het materiaal is warm en zacht en alleen al dat maakt dat van het ‘knutselen’ een weldadige werking uitgaat. Het voelen van de wol helpt uit je hoofd in je lijf te komen.  Ook ontstaan er vaak mooie gesprekken tussen de deelnemers. Is het alleen voor vrouwen ? “Nee hoor, “ lacht Annemarie, “vrouwelijke kwaliteiten hebben we allemaal en kunnen we allemaal gebruiken”.

Annemarie werkt graag met verhalen en beeldende materialen. Ze heeft haar eigen praktijk

 “Ons groene hart” voor psychosociale hulpverlening, therapie en coaching en is praktijkondersteuner GGZ in de huisartsenzorg. 

Annemarie laat in deze workshop de deelnemers via het beeld van de Aardegodin zelf ontdekken wat voor hen persoonlijk de spirituele betekenis van de Aardgodin kan zijn.

Workshop Aardegodin vilten, 24 en 31 oktober 19.30-21.30 uur in de Ontmoeting Emmalaan 1. Opgave via www.deontmoetingbennekom.nl

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie