Foto:

Matig bezette avond Rapid bij BSV

Met zestien man was de opkomst ietwat aan de magere kant, maar dat weerhield de BSV matadors er niet van een paar mooie potjes rapid op de 64 velden neer te zetten.

BENNEKOM - In de eerste ronde was er al een verrassing doordat Chris van Oosterwijk heel snel klaar was tegen jeugdlid Micheal Issa. Niet met het verwachtte punt, maar met een nul. Hij lette niet op en ging van het bord.

Een nog grotere verrassing leek in de maak in de partij van Rinus van der Molen tegen Hotze Tette Hofstra. De laatste had een dame gegeven. Weg twee torens en paard. Normaal genoeg materiaal, maar de oprukkende pionnen van Van der Molen zorgde ervoor dat de stukken van Hofstra als een sardientje om de koning heen stonden. Hofstra had één troef en dat was een ver opgerukte pion. Deze won uiteindelijk, maar als Van der Molen er met de koning naar toe gelopen was, had Hofstra het waarschijnlijk af moeten leggen.

De rest van de eerste ronde ging op rating, hetgeen betekent dat er verder geen onverwachte uitslagen meer waren.

Ook in de tweede ronde geen heel onverwachte zaken. Er was ééb topper, de wedstrijd tussen Martin Markering en Teunis Bunt. Dat werd een taaie maneuvreer partij, waarbij Bunt waarschijnlijk wat beter stond, maar even gemist had dat de optische krachtzet van de toren in de witte stelling bedrog was. Hij kon gewoon geslagen worden en met een toren achter liet Bunt het zich niet meer bewijzen.

Markering moest in de derde ronde weer aan de bak en wel tegen de sterk teruggekeerde John Riksen. Deze speelde een ongebruikelijke opening, maar toen Markering niet goed reageerde voerde Riksen langzaam de druk op en dat was goed genoeg voor een indrukwekkend punt.

De spectaculairste partij in die ronde speelden Sjoerd de Rave en Tom Neijenhuis. Nijenhuis trok onverschrokken ten aanval en leek voordeel te krijgen, De Rave snoepte in de arrenslede wat pionnen, maar verbruikte ook veel tijd. Toch kwam hij fraai terug in de partij en wist met nog 12 seconden op de klok de winnende zet te doen.

Een andere opmerkelijke partij was Teunis Bunt tegen Chris van Oosterwijk. De laatste raakte al snel een dame kwijt, maar ging creatief op avontuur. Hij kwam nog een eind, maar uiteindelijk hield Bunt het hoofd koel en won. Dit alles resulteerde in twee te verwachten koplopers met 3 uit 3, te weten Hotze Tette Hofstra en John Riksen. Zij worden gevolgd door een pelotonnetje van zeven, waar Sjoerd de Rave de opmerkelijkste naam is.

Er volgen nog twee avonden met in totaal zes voorronde partijen om te bepalen wie de finale gaat halen.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden