Het winnende team groep 7/8 A-poule, Wilhelminaschool
Het winnende team groep 7/8 A-poule, Wilhelminaschool (Foto: Sanne van der Meer)

Schoolkorfbaltoernooi succesvol verlopen

BENNEKOM - Het was woensdag 25 september de middag van het Bennekomse schoolkorfbaltoernooi. En naarmate deze middag dichterbij kwam, werden de weerberichten minder rooskleurig. Na een prachtig nazomerweekend, zou toch echt de herfst arriveren. Maar een nat schoolkorfbaltoernooi in Bennekom? Dat kennen we eigenlijk niet! En ook nu weer bleken de weergoden Bennekom toch gunstig gezind. Op het moment dat een kleine 300 basisschoolkinderen klaar stonden voor de warming up van het toernooi, brak zelfs de zon voorzichtig door. Het begin van een geweldige sportmiddag waar alle Bennekomse basisscholen aan deel hebben genomen!

Na de warming up, verzorgd door DVO-international Koen van Roekel, klonk de fluit voor de start van de eerste van vijftien speelronden. Het was een drukte van belang op de acht korfbalvelden. Maar liefst 44 teams hadden zich ingeschreven en speelden hun wedstrijden in de meer ervaren korfbalpoules (de A-poules) , of juist in de recreatieve B-poules waarin kinderen de mogelijkheid kregen om kennis te maken met de korfbalsport. In totaal werden 100 wedstrijden gespeeld.

De Wilhelminaschool pakte zowel bij groep 5/6 als bij groep 7/8 de hoofdprijs in de A-poule. Zij gingen met 2 mooie wisselbekers naar huis en mogen volgend jaar hun teams afvaardigen naar het Gelders kampioenschap schoolkorfbal. Ook in de B-poules werd gestreden voor de prijzen. De Julianaschool en de Wilhelminaschool wonnen de bekers in groep 5/6. De Eben-Haëzerschool, de Julianaschool en de Wilhelminaschool (2x) waren uiteindelijk de winnaars van de recreatieve poules in groep 7/8. De Wingerd bleek deze middag de meest sportieve school en mocht de Fair Play prijs in ontvangst nemen: een korfbal, gesigneerd door de spelers van de DVO-selectie, die ongetwijfeld gaat zorgen voor vele uren korfbalplezier op het schoolplein.

Mede dankzij de inzet van tientallen vrijwilligers en de sponsoren Albert Heijn Bennekom en Van Putten van Apeldoorn Notarissen is deze middag zeer succesvol verlopen.

Kinderen die enthousiast zijn geworden over korfbal en graag een paar keer mee willen trainen bij DVO, kunnen zich melden bij de instroomtraining, elke woensdagmiddag van 17.00 tot 18.00 uur. Verder informatie is te lezen op de website van DVO.

Meer berichten