Edwin Holtrop, Frank van Heusden, Astrid Holtrop en Mariëlle de Koning zijn helemaal klaar voor het Bennekomse Oktober Fest!
Edwin Holtrop, Frank van Heusden, Astrid Holtrop en Mariëlle de Koning zijn helemaal klaar voor het Bennekomse Oktober Fest! (Foto: John Voermans)

Bennekoms Oktober Feest

Door Wout Schotsman

De bedenkers van het Bennekomse Oktober Feest, Gilbert Meurs en Berto van den Born, zitten er tevreden bij, terwijl tussen PLUS en Albert Heijn heftig van gedachten gewisseld wordt over het feest op 11 en 12 oktober. Edwin en Astrid Holtrop laten niet na te benadrukken dat hun supermarkt echt een dorpssupermarkt wil zijn. Frank van Heusden, de supermarktmanager van Albert Heijn Bennekom, wil dat met zijn supermarkt ook. Zo klinkt het toch wel logisch dat ze elkaar goed kunnen vinden als het gaat om het organiseren van een feest van, voor en door Bennekom.

BENNEKOM - Dit jaar heet het Oktober Feest ineens Oktober Fest. Daaruit blijkt dat het feest alle bekende Duitse elementen zal bevatten: te beginnen met op 11 oktober de oktoberfeestmaaltijd, veel muziek en zang en vooral veel uitbundige vrolijkheid. Op die dag gaat de zaal (de DVO – hal!) om 18.00 uur open en van 18.30 tot 20.30 wordt de maaltijd genuttigd, terwijl de muziek verzorgd wordt door Dennie Christian (Jazeker!), Harold Verwoert, DJ Bert en de Grenslandkapel. Na de maaltijd gaat het feest uiteraard nog flink door. Kaarten voor het feest kosten 15 euro per persoon en kunnen met ingang van 23 september (misschien zelfs wel iets eerder) gekocht worden, natuurlijk bij de kassa's van PLUS en bij Albert Heijn.
 

Senioren

Zaterdag 12 oktober is de dag voor de 65+ senioren. Dat feest begint met Spätschoppen, een programma met zang, muziek en humor, verzorgd door Ronnie Tober en de Egeländer Kapel. Als we toch op z'n Duits bezig zijn: een programma vol Gute Laune. Gratis toegangskaarten zijn verkrijgbaar bij de kassa's van PLUS en Albert Heijn. Voor minder mobiele senioren kan, in samenwerking met Noot, vervoer geregeld worden. Aanmelden daarvoor kan ook via e-mail: bof_2019@outlook.com. Seniorencomplexen zoals bijvoorbeeld Opella locatie Bennekom, de Timanshof en de Aleidahof kunnen voor 'groepen' vervoer aanvragen.
 

Tenslotte!

Het Oktoberfest wordt afgesloten met Après Ski. (Vreemd: ineens weer Frans…) De sfeer wordt gemaakt door Pascal Redeker, Danny Nicolay en DJ Bert. Om in de goede stemming te komen wordt er op zaterdag 28 september van te voren een feestje georganiseerd. Zimpelsat dweilt van 10.30 tot 12.30 uur door de Dorpsstraat. Bij de Oude Kerk zijn PLUS en AH aanwezig en daar kunnen dan al kaarten gekocht worden. De beide dorpssupermarkten bieden de bezoekers ook nog een feestelijke traktatie aan.
 

Goede doelen

Het feest hoeft geen winst op te leveren voor AH en PLUS. Integendeel! Alles wat meer binnenkomt dan het kost, wordt gedoneerd aan een goed doel. Het BOF leverde in 2018 een flink donatiebedrag op. Er wordt uiteraard optimistisch op gerekend dat veel Bennekommers het feest bezoeken en dat ook dit jaar weer een flink bedrag voor het goede doel beschikbaar zal zijn.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden