Erik, Marit en Tom van Well bij 'hun' Alexanderkerk.
Erik, Marit en Tom van Well bij 'hun' Alexanderkerk. (Foto: )

Alexanderkerk in Lego-steentjes

BENNEKOM - Hoeveel steentjes ze ervoor gebruikten, hebben Erik, Marit en Tom van Well niet geteld, maar het moeten er duizenden zijn. Samen bouwden deze Bennekommers de Oude of Sint Alexanderkerk in Lego-miniatuur na, ruim een meter hoog. Niet alleen de buitenkant van de kerk werd in detail nagebouwd, ook het interieur werd op dezelfde manier aangepakt. Niet alleen de banken met kerkgangers en het kinderkoor, maar ook diverse kleine elementen als het predikantenbord en het kabinetorgel hebben zij erin verwerkt. En dat is allemaal goed zichtbaar, doordat de zijgevels kunnen worden weggenomen. Al met al staken ze er vanaf november vorig jaar samen ongeveer 300 uur in om tot dit resultaat te komen. Als kers op de taart stak Erik hoog op de toren van de kerk trots de Bennekomse vlag uit, ook in miniatuur natuurlijk.
Het schitterende bouwwerk zal op zaterdag 28 september tijdens de kerkpleinmarkt worden tentoongesteld in het Kerkheem, waar iedereen het van 09.00 tot 16.00 uur kan bewonderen.
Daar is een prijsvraag voor speurneuzen aan verbonden, waarin de Bennekomse vlag ook een rol speelt. Onder de goede antwoorden worden drie dozen Lego verloot.
 

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden