Afbeelding
@tedxmedia

Annelie de Korte en Caitlin Keller bij Team NL korfbal

19 april 2022 om 11:31 Korfbal

BENNEKOM De nieuwe selectie van Team NL Korfbal is bekend geworden. Anouk Haars (KZ/Thermo4U) en Annelie de Korte (DVO/Accountor) treden per direct toe tot het nationale keurkorps, dat zich voorbereidt op de World Games in Amerika (13-17 juli). Verder ontvangen Caitlin Keller (DVO/Accountor) en Ran Faber (LDODK/Rinsma Modeplein) een selectiestatus, waarmee ze de gelegenheid krijgen om mee te trainen op Papendal en aansluiting te vinden.

Na het stoppen van Jet Hendriks en de huidige blessure van Marjolijn Schenk – zij zit door een breuk in haar kuitbeen en enkel in de ziektewet – waren er aan de vrouwenkant twee A-statusplekken vrijgekomen. Bondscoach Jan Niebeek en assistent-bondscoach Ruben Boode hebben besloten om die twee plekken in te laten vullen door Anouk Haars (KZ/Thermo4U) en Annelie de Korte (DVO/Accountor). Niebeek:,,Anouk heeft een sterk seizoen gedraaid bij KZ. Ten opzichte van eerdere seizoenen is ze ook nóg beter gaan schieten. Ze zit al een tijdje dicht tegen TeamNL Korfbal aan en heeft dit seizoen bewezen de stap te kunnen maken. Annelie is de revelatie van dit seizoen. Ze kan bouwen op haar verdedigende kwaliteiten en heeft bewezen er ook in samenspel en aanvallend vermogen te staan. Ze mag nog in U19, was al doorgeschoven naar Talent TeamNL Korfbal (U21) en mag zich nu dus bewijzen bij het grote Oranje. Ja, dat is erg bijzonder.”

TeamNL Korfbal heeft vanuit NOC*NSF de mogelijkheid om naast achttien A-statussen ook nog twee selectiestatussen in te vullen. Met zo’n status krijgen potentiële TeamNL Korfbal-kandidaten de gelegenheid om aan het programma deel te nemen en zo aansluiting te vinden. Het zijn dus Caitlin Keller (DVO/Accountor) en Ran Faber (LDODK/Rinsma Modeplein) die hiermee de gelegenheid krijgen om zich met de allerbesten te meten.

Niebeek:,,Caitlin is jong en talentvol en heeft in de competitie en bij Talent TeamNL Korfbal bewezen dicht tegen het niveau van TeamNL Korfbal aan te zitten. Dit zelfde geldt voor Ran en hij is wat mij betreft een voorbeeld van een sporter, die erg goed weet wat hij wil en in staat is om daar doelstellingen op korte en lange termijn aan te koppelen Dat is knap op die leeftijd.”

Namens DVO zat Koen van Roekel al bij TeamNL korfbal. Dat blijft zo. 

Na het gewonnen EK, eind oktober, is TeamNL Korfbal in voorbereiding op de World Games, na de Olympische Spelen het grootste multisportevenement ter wereld. Het korfbaltoernooi in Birmingham (VS) wordt van 13 tot en met 17 juli gespeeld. TeamNL Korfbal treft in poule A Chinees Taipei, Portugal en Tsjechië. In poule B neemt België het op tegen China, Duitsland en Suriname. Zaterdag 16 juli worden de halve finales gespeeld, de finale staat op zondag 17 juli gepland.

Bron: www.korfbal.nl 

Afbeelding
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie