Floris Janssen oefent padelspel op de padelbaan bij Keltenwoud
Floris Janssen oefent padelspel op de padelbaan bij Keltenwoud Nico de Gouw

Floris Janssen Nederlands padelkampioen

18 maart 2022 om 12:28 Overig Deel je nieuws

BENNEKOM Floris Janssen uit Bennekom mag zich Nederlands padelkampioen noemen. Bij het NK in de IJsselhallen in Zwolle won hij de titel in de categorie Heren Dubbel tot en met 14 jaar samen met zijn padelmaatje Thomas Panken van MLTV’90 in Westland. Floris is jeugdlid van Tennis- en Padelvereniging Keltenwoud in Bennekom.

De NK-wedstrijden werden onder auspiciën van de landelijke sportbond KNLTB van 6 t/m 13 maart in Zwolle gespeeld. Floris heeft eerst getennist bij Keltenwoud, maar speelt nu al vier jaar alleen maar padel. Hij was vorig jaar geselecteerd in het Nederlands jeugdteam voor de wereldkampioenschappen padel in Mexico maar vanwege de coronaperikelen ging dat toen niet door.

Nog drie andere leden van de Bennekomse vereniging waren succesvol in Zwolle. In de categorie Dames Dubbel t/m 18 jaar werd Tessa Nikkelen uit Ede nationaal kampioen samen met haar partner Tess de Vocht van E.T.V. Volley uit Eindhoven. Voor de 18-ajrige Tessa, die ook deel uitmaakte van de NK-selectie voor het WK vorig jaar, is het de tweede keer dat zij het NK wint.

In de categorie Heren Dubbel 55+ zijn Jack Engelaar en Fred van Ruissen uit Ede voor de vierde keer op rij Nederlands kampioen geworden. Engelaar uit Tiel is leraar tennis en padel bij Keltenwoud. De padelsport floreert op een indrukwekkende wijze in ons land. Er komen steeds meer padelbanen bij, zoals binnenkort bij Keltenwoud waar twee nieuwe padelbanen worden aangelegd. In de landelijke competitie die in april begint, doen 18 padelteams van Keltenwoud mee. 

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie