Foto:

Joshua van Driel uit Bennekom is Zomerondernemer Foodvalley 2019

Afgelopen week was het gemeentehuis Rhenen de locatie voor de feestelijke kick-out van project ZomerOndernemer FoodValley.

BENNEKOM - Een project voor jonge ondernemers tussen de 15 en 25 jaar die zes weken lang training, workshops, bedrijfsbezoeken en begeleiding hebben gekregen om zodoende een goede kennismaking met het ondernemerschap te krijgen. Centraal daarin stond het eigen ondernemersidee, als vertrekpunt voor deze zes weken durende reis, de reis van de ZomerOndernemer. De kick-out was de finale van dit project en Rhenen, als één van de betrokken Food Valley gemeenten, had het stadhuis met de raadzaal ter beschikking gesteld. Wethouder Jolanda de Heer ontving de jonge ondernemers en hun gasten en had tevens ook zitting in de jury, samen met Toin de Ruiter van BonsenReuling en Marceline Hardeman van de Rabobank. Twintig jongeren zijn zes weken geleden in de hittegolf gestart en nu met weer een warme dag presenteerden zij hun ondernemingen met een stand en presentatie.

Joshua van Driel (22 jaar) uit Bennekom heeft de eerste de titel ZomerOndernemer FoodValley 2019 gekregen. Hij heeft op de tien beoordeelde vaardigheden de hoogste score behaald en mag de regio gaan vertegenwoordigen bij de landelijke finale op 9 oktober in de metaal kathedraal in Utrecht. Zijn bedrijf, gezondheidscoach waarbij hij mensen helpt met het opnieuw leren luisteren naar de signalen van het lichaam, richt zich op het vergroten van de vitaliteit middels afgestemde voeding, beweging en het aanpassen van gewoontes. Kijk voor meer informatie op www.joshuavandriel.nl.

Er werd ook een wildcard uitgereikt, aan een veelbelovend talent uit Rhenen, Trix Ingargiola. Met haar bedrijf EquiTrix, een hippisch adviesbureau, helpt zij paardenliefhebbers bij zowel het managen als het trainen van hun paard en ook bij de aan- en verkoop van paarden. De wildcard geeft toegang tot de halve finale, waar zij met twaalf anderen om de laatste vijf finale plekken mag wedijveren. Kijk voor meer informatie op www.equitrix.nl.

Er waren nog meer prijzen, waaronder die voor de beste administratie. Zowel Maaike Adema, als Luuk Domhof hadden dit onderdeel goed voor elkaar en kregen een mooie voucher. En de aanmoedigingsprijs voor sociaal ondernemerschap ging naar de dames van Best Fusion Food, die middels heel lekker eten cultuurverschillen willen overbruggen en de overgebleven hapjes samen met eenzame ouderen willen opeten.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden