Afbeelding
Theo Beumer

Bennekom zakt naar grauwe middenmoot

12 maart 2022 om 20:31 Voetbal

BENNEKOM Door de derde nederlaag op rij, is Bennekom gezakt naar de grauwe middenmoot. Bij SDV Barneveld werd met 1-0 verloren.

,,Aan de bal zijn wij momenteel niet goed genoeg’’, geeft Aad van den Berg als hoofdreden. De Bennekom trainer had na de 0-5 nederlaag even met zijn mannen om de tafel gezeten. ,,Ik vond dat wij elkaar toen in de tweede helft in de steek hebben gelaten. Dat was nu niet het geval. Er is tot de laatste minuut gestreden om de gelijkmaker. Maar de vorm ontbreekt momenteel.’’

Via Rob Knul kwam Bennekom al snel achter in Barneveld. ,,Via Koen Huntelaar en Niek van Ginkel waren er wat kansjes. Maar het was niet goed genoeg. In de tweede helft was hetzelfde beeld. Het was ook allemaal te onrustig. Dat heeft met vertrouwen te maken.’’ Omdat SDVB nog een strafschop (Van den Berg: ,,een belachelijke beslissing’’) miste, bleef het tot het einde spannend.

Bennekom staat precies na de eerste competitiehelft op de achtste plaats in de grauwe middenmoot. ,,Dat is helaas een feit. Wij hebben vorige week al afgesproken niet meer naar de ranglijst te kijken. Eerst maar eens zien weer een wedstrijd te beginnen, waardoor het vertrouwen weer terugkomt. Laten we hopen dat het komende zaterdag tegen De Merino’s wel lukt.’’