De Bennekomse Open Monumentendag is dit keer neergestreken rondom het Poortgebouw het voormalige kasteel Harslo.
De Bennekomse Open Monumentendag is dit keer neergestreken rondom het Poortgebouw het voormalige kasteel Harslo. (Foto: )

Bennekomse Open Monumentendag

Na de Panoramahoeve in 2018 is de Bennekomse Open Monumentendag dit keer neergestreken rondom het Poortgebouw het voormalige kasteel Harslo aan de Harsloweg 5. Daar worden op zaterdag 14 september een flink aantal activiteiten georganiseerd met allerlei invalshoeken.

BENNEKOM - De Schaapskooi van Harslo (gemeentelijk monument) is het centrale ontmoetingspunt. Bijzonder is de expositie van negen grote ingekleurde tekeningen van Wim Angenent van de (verdwenen) kastelen uit de periode 1500-1700. Angenent leidde in 2004 een uitgebreide opgraving naar de resten van kasteel Harslo. In de Schaapskooi tevens een lezing over de geschiedenis van Harslo. Een wandelroute (2 km) en een fietsroute (10 km) zijn verkrijgbaar bij de HVOB-infokraam. In de nabije omgeving: bezoek Duitse Bunker (met uitlegblad) en de mogelijkheid voor twee bedrijfsbezoeken. Bij de schaapskooi zijn zitjes en is koffie/thee verkrijgbaar. Ook het Kijk en Luistermuseum presenteert zich.

Het volledige programma met tijdschema en route naar Harsloweg 5 zijn te vinden op de website van Oud-Bennekom (www.oudbennekom.nl). De laatste nieuwtjes verschijnen op de sociale media.

De Bennekomse Open Monumentendag wordt jaarlijks georganiseerd door de Historische Vereniging Oud Bennekom (HVOB). Ook in de andere dorpen van de gemeente Ede zijn er activiteiten. De HVOB hoopt op vele Bennekommers en belangstellenden van elders.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden