Joop Muller (rechts) volgde het CIOS in Overveen, waar Guus Hiddink (links) zijn kamergenoot was.
Joop Muller (rechts) volgde het CIOS in Overveen, waar Guus Hiddink (links) zijn kamergenoot was. Familie Muller

In Memoriam: Joop Muller

18 februari 2022 om 13:42 Voetbal

BENNEKOM In Oranje Nassau’s Oord in Wageningen is op 10 februari oud-Bennekommer Joop Muller (75) overleden. De oudere voetballiefhebbers kennen Muller van voetbalvereniging Ede, in de jaren zestig en zeventig een topclub in het zondagvoetbal. In 1972 maakte hij dan ook deel uit van het elftal wat kampioen werd in een van de hoogste klassen van Nederland. ,,Joop was een belangrijke schakel’’, weet voormalig ploegmaat Gerdo Hazelhekke nog. ,,Een voetballende laatste man. Zijmaat in het centrum Sjaak Masseur knapte het vuile werk op.’’

Hazelhekke kende Muller al vanuit de Bloemenbuurt in Ede, waar beiden opgroeiden. Muller, geboren in Heelsum, en Hazelhekke kwamen elkaar later weer tegen bij tennisvereniging bij Teskwik. ,,Joop was ook een verdienstelijke tennisser. Vormde in het gemengd dubbel met Irene Broekhuizen een gerenommeerd duo.’’ 

Joop Muller volgde het CIOS in Overveen, waar Guus Hiddink zijn kamergenoot was. Werd sportinstructeur in het leger, waar hij zich wist te plaatsen voor de Nederlandse kampioenschappen militaire vijfkamp. Bij Defensie was Leen Pfrommer, de schaatstrainer, zijn mentor/coach. Later werd Joop Muller zelfstandig verzekeringsadviseur. Het bedrijf werd rond zijn zestigste verkocht.

Buiten de sport, maakte ook muziek een groot gedeelte uit van het leven van Joop Muller.  Halverwege de jaren zestig was hij drummer van The Beatniks. Een populaire band in Ede en omgeving, welke nog twee singels heeft uitgebracht. Veel Edese zeventigers kunnen zich dit nog zeker herinneren. Muller speelde daarna met de band Jack Miles Kwartet jarenlang als huisband bij een paar restaurants in de regio en op menige bruiloften en partijen. En nam ook deel aan de Rockin Old School van Cultura. Niet voor niets stond op de overlijdensadvertentie een foto van Joop Muller met zijn Rogers drumstel. Ook toen dementie een greep op Joop Muller kreeg, bleef hij voor de bewoners van Oranje Nassau’s oord drummen.    

Als Joop Muller een rondje door zijn laatste woonplaats Bennekom maakte, bleek dat veel oudere mensen hem nog niet vergeten waren. Regelmatig werd er stop gemaakt om even bij te praten. Zeker zijn partner, zoon en schoondochter en drie kleindochters zullen Joop Muller nooit vergeten. Op 15 februari is in besloten kring afscheid genomen van Joop Muller.

Door Wim van Kessel 

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie