Vele handen maken licht werk, zelfs als het in het Kinderdorp hele zware pallets zijn. (foto: Remko Schotsman)
Vele handen maken licht werk, zelfs als het in het Kinderdorp hele zware pallets zijn. (foto: Remko Schotsman)

Kinderdorp 2019 van start met maar liefst 1550 inwoners

Door Remko Schotsman

Honderden kinderen keken al weken uit naar Kinderdorp! Vanmorgen mochten ze er dan eindelijk naar toe. Al voor 8 uur stonden de eersten voor de poort, bewapend met hamer en zaag en met voor alle zekerheid een setje droge kleren in de rugtas.

BENNEKOM - Met liedjes als 'Het duurt te lang' van Davina Michelle en 'We maken pannenkoek' van Ernst en Bobbie en de rest, werd de jeugdige wachtende menigte in toom gehouden. Het duurde lang en het pannenkoekenlied maakte hongerig. En wat was deze dag de 'warme hap'? Inderdaad: pannenkoeken!

Na de bevrijdende toeter om 9 uur stipt op de Kinderdorpklok, ging de poort langzaam open.. Mama's, papa's, ooms, tantes, opa's en oma's zwaaiden nog een keer, maar vergeefs: pas na 4 uur zouden ze weer aandacht krijgen, zodra de eerste dag van de 48e editie van Kinderdorp voorbij was. Het Kinderdorp stroomde vol met 1550 nieuwe bewoners, die niet meer omkeken, die niet terug zwaaiden. Alle blikken gericht op de toekomst in het Kinderdorp. De eerste dag moet je je slag slaan. Snel een bouwvergunning halen en dan pallets uitzoeken en bouwen maar!

Wachtrijen

"De wachtrij is inmiddels opgelopen tot 20 minuten", werd al snel door de Kinderdorpsomroeper meegedeeld. De ervaren vrijwilligers vormden de groep wachtende kinderen tot een sierlijke sliert over het terrein. Geen Kafkaëske toestanden hier. Integendeel! Wat dacht u van een bouwvergunning voor een prachtig ruim perceel aan het Aanmodderpad of een hoekwoning aan het Zaagpad en dat binnen een half uur? En dan ook nog dezelfde dag beginnen met bouwen. Kom daar bij één van de omliggende gemeentes maar eens om. Het verkrijgen van de bouwvergunning werd meestal gevierd met een vers getapte limonade en het trots tonen van het huisnummer (hutnummer!) aan de toevallig net aanwezige persfotograaf, voordat de zelfbouwers zich begaven naar het bouwterrein.Daar werden ze begroet met het rumoer van gesleep met pallets, (wat zijn die zwaar!), van gezaag en gehamer, van enthousiaste en ervaren bouwers en van jonge bouwers voor wie het werk toch moeilijker was dan ze dachten. Anderen kwamen binnen, zagen de wachtrij en . dachten:"Dit duurt te lang. Wij halen eerst de warme hap: de pannenkoek van het lied van Ernst en Bobbie. Dat mag ook, want in het Kinderdorp mag bijna alles.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden