Gijs Aartsen wijst de plek aan waar in het Parkplan 1.0 de nieuwe Bennekom-kantine moet komen te staan.
Gijs Aartsen wijst de plek aan waar in het Parkplan 1.0 de nieuwe Bennekom-kantine moet komen te staan. Dick Martens

Bennekom presenteert Parkplan 1.0

11 januari 2022 om 21:54 Overig

‘De grote zelf-redzaamheid is onze kracht’

BENNEKOM Een nieuw jaar brengt weer nieuwe kansen, maar ook plannen en dromen. Dat geldt zeker ook voor vv Bennekom. Op de Algemene Leden Vergadering (ALV) presenteerde Gijs Aartsen (61), een meer dan bevlogen vrijwilliger, die zijn sporen als voetballer ook bij de rood-witten ruimschoots verdiende, een ambitieus plan passend bij de status en zienswijze van de eersteklasser, die inmiddels gegroeid is naar ruim 1200 leden. Hij noemde het ‘Parkplan vv Bennekom 1.0. In een niet aflatende ‘rood-witte woordenstroom’ kijkt hij even terug, maar nog veel meer vooruit.

Dick Martens

De club verhuisde in 1973 van de Laarweg naar het huidige Sportpark De Eikelhof, groeide en groeide en men achtte inmiddels de tijd gekomen, dat er een grondige metamorfose, lees: uitbreiding, moest gaan plaatsvinden. ,,We willen ook groot blijven”, start Aartsen zijn monoloog. ,,Een mooie ambitieuze hoofdklasser worden zou daarbij zeker passen. Maar ook sluimert er al jarenlang een ambitie om de kantine, die vooraan het complex een beetje naast ‘het gebeuren’ staat te verplaatsen. Zeker ook, omdat we inmiddels zeven velden, waarvan vier kunstgrasvelden, hebben. Dan zou de mooiste plek ‘in het hart’ van het sportpark zijn. Daar praten we al langer over, het was nog een beetje luchtfietserij en dromen, maar het werd steeds meer van dromen naar een stroomversnelling. Het begon met de noodzaak om een aantal kleedkamers te gaan vervangen. Groot onderhoud dus. Maar zeker ook belangrijk is de hele energievoorziening, die nog dateert uit de beginfase, met boilers en gas. Daar is niks mis mee, maar in het kader van de verduurzaming en de enorm gestegen energieprijzen moet daar ook wat mee gedaan gaan worden. Ook een vraagstuk. We voerden daar inmiddels al gesprekken over met de gemeente, maar ook met NOC*NSF. Meedenken over het hoe we dat met zijn allen kunnen gaan faciliteren. Wij zijn hier bij Bennekom in de gelukkige omstandigheden, dat wij een vereniging zijn met veel zelfredzaamheid en dat helpt enorm. Als ik naar de laatste 30 jaar kijk, hebben we al heel wat zaken aangepakt, zoals de verbouwing van de kantine, hebben we het ‘Koffiehuus’ en kleedkamers 1 tot en met 4 zelf gebouwd. Daarmee zijn wij al voor de muziek uitgelopen.”

De plannen werden veelal bedacht in ‘de Bunker’ het onderkomen van de grote ‘zelfredzaamheid-ploeg’, die ook de schouders onder het nieuwe Parkplan 1.0 wil gaan zetten. ,,Dan mobiliseren we, zoals we dat al bij eerdere projecten deden, ‘alles wat kop en kont heeft’. Dat zijn prachtige dagen, goed voor de saamhorigheid, waar hard wordt gewerkt en altijd eindigend in B&B: Barbecue en Bier. Ook richting de nieuwe plannen creëren we dan een win-winsituatie. Dat is wel een droom, dat zou top zijn. We, de kerngroep, heeft de plannen uitgewerkt, voorgelegd aan de gemeente, waarna we met huiswerk zijn teruggekomen. Achter de schermen zijn we daar samen met diverse commissies en onze ‘stille sponsor’ Van Grootheest mee aan de gang gegaan. En dan met gepaste trots en ‘samen sterk’ richting Parkplan 1.0.”

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie