v.l.n.r.: Niek van Ginkel, Jorn Hiensch, Mex Bakker en doelman Christiaan de Haan showen het nieuwe uittenue van Bennekom. (foto: gertbudding.nl)
v.l.n.r.: Niek van Ginkel, Jorn Hiensch, Mex Bakker en doelman Christiaan de Haan showen het nieuwe uittenue van Bennekom. (foto: gertbudding.nl) (Foto: )

VV Bennekom speelt voor de hoofdprijs

Door Gert Budding

Rustig parkeerde hij zijn bolide op de parkeerplaats bij het sportpark De Eikelhof. Niet veel later begroette Bennekom oefenmeester Arnold Brehler zijn assistent Martin Mol. Intussen waren doelman Christiaan de Haan, Niek van Ginkel, Jorn Hiensch en Mex Bakker al gearriveerd. Zij poseerden in de nieuwe uit outfit van de zaterdag eerste klasser.

BENNEKOM - Dat was ver voor de eerste training, die om acht uur startte. "De meeste jongens komen altijd vroeg naar de training", vertelt Arnold Brehler glimlachend, "Maar er zijn er ook die één minuut voor acht het sportpark opkomen stormen." De toon is gezet voor de eerste ontmoeting tussen de spelers en technische/medische staf van Bennekom.

Het afgelopen seizoen werd enigszins teleurstellend afgesloten, promotie naar de hoofdklasse werd nipt gemist. "We hadden maar één keer verloren dat seizoen. Dat we het kampioenschap miste was zuur", erkent Brehler die de bonus dus misliep. "Maar laten we daar maar niet meer over praten. Vooruitkijken is nu het devies."

Bennekom startte donderdag met de eerste training, direct gevolgd door een oefenwedstrijd twee dagen later tegen Juliana. "Dat dat was kort op elkaar, heeft met planning te maken", zegt Brehler enigszins in nevelen gehuld. "Maar het zijn jonge spelers die de belasting wel aan kunnen. En of ze tijdens de zomermaanden voor zichzelf getraind hebben, verwacht ik wel. Maar dan in de vorm van zwemmen en bijvoorbeeld tennissen."

De technische commissie van Bennekom benaderd nieuwe spelers, in overleg met de technische staf. "Er zijn elf nieuwe spelers, de meeste ken ik al. Vijf jongens hebben hier al gevoetbald, ze teruggekeerd na een avontuur bij Vitesse en De Graafschap."

De talentvolle speler Jasper Slenters vertrok naar WAVV. "Hij hoefde niet weg", zegt Brehler. "Maar wilde weg, die knapen willen spelen." Bennekom speelt voor de prijzen met als doel de hoofdklasse.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden