Oscar is eigenaar van Zwemschool ZwemZeker in Ede.
Oscar is eigenaar van Zwemschool ZwemZeker in Ede. (Foto: )

Ik ben graag in of bij het water

In de 'Estafette van Bennekom' wordt iedere week een min of meer bekende Bennekommer geportretteerd. Deze geeft het stokje vervolgens door aan een andere Bennekommer. Deze week is Oscar Boelema aan de beurt.

Naam: Oscar Boelema.
Geboren: Op 5 oktober 1971.
Woonplaats: Bennekom
Verliefd, verloofd, getrouwd, kinderen: Al ruim twintig jaar samenwonend.
Hobby's: Als het in of bij het water is ben ik er snel voor te vinden. Zo ga ik graag duiken en sinds vorig jaar ook af en toe zeilen.
Opleiding: Na mijn MBO diploma (tuinbouw opleiding) heb ik de opleiding gevolgd om zwemonderwijzer te worden. Later nog diverse specialisaties en managementopleidingen gevolgd.
Huidige beroep: Ik ben eigenaar van Zwemschool ZwemZeker in Ede. Binnen de zwemschool verzorg ik (zwem)lessen aan jonge kinderen maar ook aan volwassen die bijvoorbeeld lang niet hebben gezwommen of waterangst hebben. Daarnaast heb ik nog een bedrijf die websites en webshops bouwt en hosting aanbiedt. Zo hebben we bijvoorbeeld de website bennekomcentrum.nl gemaakt.
Wat vind je leuk aan dit werk: De afwisseling en het zien groeien van de kinderen en volwassenen die je les geeft van angst naar overtuiging dat ze kunnen zwemmen.
Verder actief: Ik organiseer samen met een aantal andere mensen de intocht van Sinterklaas in Bennekom.
Stamcafé: Ik kom graag, als ik tijd heb, even zitten (op het terras) bij de Eetwinkel en Eindeloos.
Favoriete club: Ik heb geen favoriete club.
Krant: Ik ben niet geabonneerd op een krant maar lees op internet diverse artikelen die mij boeien. Het Bennekoms Nieuwsblad lees ik altijd wel even door.
Muziek: Ik heb een brede smaak qua muziek van Nederlandstalig tot Dance.
Sport: Ik heb één keer per week een uur training bij Yo's Gym, daarnaast duik ik graag en heb ik vorig jaar een zeilcursus gevolgd. Ik wil de komende vakantie een zeilboot huren om lekker het water op te gaan.
Vakantieadres: Wekelijks, in het weekend, ga ik naar Zeeland. Echt een heerlijke plek om uit te waaien en te genieten. Daarnaast kom ik graag in Spanje.
Slecht in: Soms ben ik iets te direct en dat is wel eens lastig.
Goed in: Organiseren en het samenbrengen van mensen om een doel te bereiken.
Hekel aan: Mensen die achter je rug om over je roddelen en je niet rechtstreeks aanspreken.
Goede voornemens: Probeer mijn doelen te stellen en te halen maar heb geen echt goede voornemens.
Wat zou je ooit nog eens willen doen: Het lijkt me erg leuk om een keer de lucht in te gaan met bijvoorbeeld een luchtballon, parachute te springen of om te proberen te kitesurfen.
Lelijkste plekje in Bennekom: Bennekom heeft in mijn ogen niet echt lelijke plekken.
Mooiste plekje: Het centrum van Bennekom is erg leuk en mooi, maar de Kraats met zijn weilanden, (agrarische)bedrijven en uitzichten is ook erg mooi.
Estafettestokje gaat naar: Arianne Achterberg.
Omdat: Ze is vorig jaar in Bennekom komen wonen.

Meer berichten