Afbeelding
Guido Quik

Jubileumconcert 75 jaar COV

30 november 2021 om 13:53 Overig

BENNEKOM Eindelijk, meer dan een jaar na het 75-jarig jubileum van het COV Bennekom in september 2020, kon op vrijdagavond 26 november deze mijlpaal met een concert voor publiek worden gevierd. Net op tijd, want één week later zou het concert waarschijnlijk weer afgelast zijn geweest.

Toch werden in de Brinkstraatkerk in Bennekom twee grote werken uitgevoerd van de Weense Klassieken: de Theresienmesse van J. Haydn en het Requiem van W.A. Mozart. Het concert was erg goed bezocht; binnen de ruimte die de coronaregels bood was de zaal optimaal gevuld. Het was duidelijk dat ook de bezoekers de COV-concerten gemist hadden.

Van beperkte repetitiemogelijkheden was in het eindresultaat niets te merken. 

Het COV had er duidelijk zin in na zo lang droog te hebben gestaan en gaf een geweldige uitvoering die door het publiek zeer enthousiast werd ontvangen. Zeker het Requiem, een bekende een geliefde klassieker, werd dankbaar door het publiek aangehoord en bij het Lacrimosa waren er zelfs toeschouwers die het niet konden laten om zachtjes mee te zingen. 

De uitvoering van beide werken was muzikaal van een hoog niveau en liep gesmeerd met soepele overgangen tussen de delen. 

Het koor had ook een fantastisch kwartet solisten uitgenodigd in de personen van sopraan Tineke Roseboom, alt Eske Tibben, tenor Falco van Loon en bas Pieter Hendriks.

Ze kwamen individueel, maar zeker ook gezamenlijk erg goed uit de verf. Sopraan en Bennekoms trots Tineke Roseboom voerde daarbij letterlijk en figuurlijk de boventoon. Het orkest bestaande uit leden van Het Promenade Orkest speelde zeer bevlogen. Koor en dirigent Dick Meijer zijn de afgelopen jaren steeds meer op elkaar ingespeeld geraakt.

Nu een nieuwe lockdown is ingegaan is het des te meer te hopen dat het COV zijn jaarlijkse concerten volgend jaar kan voortzetten. Want koor, orkest, publiek en solisten lieten duidelijk merken hoe veel dit soort culturele activiteiten aan ons leven toevoegen. Maar deze mooie avond kan niemand musici en publiek meer afnemen.

Erik Zeillemaker

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie