De opbrengst van de oliebollen verkoop is 'voor' de Oude Kerk.
De opbrengst van de oliebollen verkoop is 'voor' de Oude Kerk. Oude Kerk Bennekom

Oliebollen vóór de Oude Kerk!

24 november 2021 om 09:58 Overig

Nee... ten behoeve van....

BENNEKOM Op 27 november staat er een kraam met oliebollen ‘vóór’ de Oude Kerk, van circa 9 - 13 uur. Wie bij het zien van de foto denkt dat er dan een kraam staat met reuzenoliebollen moeten we teleurstellen. Er is geen wonder verricht: er zijn geen oliebollen waar mensen in kunnen in plaats van krenten en rozijnen. Het zijn wel bijzondere en bijzonder lekkere oliebollen, want ze zijn gebakken door Bakkerij Ten Veen! 

VERKOOP De oliebollen worden verkocht en de opbrengst van de verkoop is ‘voor’ de Oude Kerk, in de betekenis van ‘ten behoeve van’ het onderhoud van de Oude Kerk. Ze kosten 1 euro per stuk en zijn verkrijgbaar in zakjes van 5 of 10 stuks. 

U kunt bestellen via https://bit.ly/oliebollenbennekom. Bestellen kan tot vrijdag 26 november 16 uur. Op 27 november komen vrijwilligers de bestelling gratis thuis brengen. Ook afhalen bij de kraam is mogelijk, of daar, zonder bestelling vooraf, oliebollen kopen, zo lang de voorraad strekt. 

Bij vragen kunt u mailen naar kerkpleinmarkt@hervormd-bennekom.nl of ‘s avonds na 18 uur bellen naar Mees van Roest (0318 - 430023)

HOERA! Vorig jaar was er ook een oliebollenactie voor (ten behoeve van!) de Oude Kerk, die sterk de sfeer bepaalt in ons centrum, als een soort Dorpshuis, waar iedereen welkom is. Diezelfde iedereen wordt uitgenodigd om nu weer oliebollen te kopen voor het goede doel.

VREEDZAAM De oliebollenactie was vorig jaar een positief signaal in een tijd dat er vrijwel niets georganiseerd kon worden. Alle reden om dat positieve signaal te herhalen. Deze tijd is onzeker en bovendien vol van geweld. De oliebollenactie is een vreedzame demonstratie. Samen ergens voor zijn in plaats van gewelddadig ergens tegen zijn, of alleen maar vóór geweld en vernielingen.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie