Eric Praamstra stopt met Het Oude Postkantoor.
Eric Praamstra stopt met Het Oude Postkantoor. (Foto: )

Eric en Gerdi nemen na 17 jaar afscheid van tweede huiskamer

Na ruim zeventien jaar stoppen Eric en Gerdi Praamstra met hun 'huiskamer', restaurant Het Oude Postkantoor. De gezondheid van Eric laat het niet meer toe om nog vol energie door te gaan. Hij gaat het contact met de gasten missen. Per 1 augustus nemen Lisette van Dinteren en Joey Borgers het restaurant over.

BENNEKOM - Toen Eric Praamstra op 1 januari 2002 samen met zijn vrouw Gerdi Het Oude Postkantoor overnam had hij één grote wens: zijn restaurant moest een tweede huiskamer worden waar iedereen zich op zijn gemak voelt, een 'commercieel buurthuis' noemt hij zijn horecazaak ook wel.

Dat is goed gelukt, vertelt hij. "Het is echt mijn kindje geworden. Voor veel Bennekomers is Het Oude Postkantoor een plek om elkaar te ontmoeten. We hebben bijzondere gasten en een gemêleerd publiek; jonge mensen, oude mensen, kinderen, vrouwen die even gezellig bijkletsen en mannen die samen een biertje doen. Dat is ook mijn mooiste herinnering aan al die jaren; het goede en leuke contact met vaste gasten."

Daarom doet het ook een beetje pijn dat hij per 1 augustus de sleutels van zijn 'buurthuis' overdraagt. De laatste jaren kende de Bennekommer veel gezondheidsklachten; momenteel is hij aan het herstellen van een operatie aan een dichtgeslibde halsslagader. "De reden dat ik het nog zo lang heb volgehouden is het goede contact met de gasten. Maar ik heb nu echt onvoldoende energie nog om de dagen vol te maken. Het afscheid geeft een dubbel gevoel, maar het is mijn gezondheidssituatie die om deze stap vraagt."

Lisette van Dinteren en Joey Borgers zijn vanaf 1 augustus de nieuwe gezichten van Het Oude Postkantoor. Zij zijn ook eigenaar van ijssalon La Fontana aan het Bart van Elstplantsoen. Lisette heeft vroeger nog gewerkt bij het restaurant aan de Dorpsstraat. Eric is blij dat zijn oud-medewerkster 'zijn kindje' adopteert. "Ze is een echte Bennekomse en de ziel van Het Oude Postkantoor wordt behouden. Ik denk ook dat zij het netwerk heeft om de zaak weer nieuw elan te geven."

Het zal even wennen zijn voor Eric om na ruim zeventien jaar 'bloed, zweet en tranen' niet meer zijn vaste gasten te ontvangen. Wat gaat hij doen na 1 augustus? "Dat weet ik nog niet. Maar als iemand een baan voor drie dagen in de week heeft: ik hou me van harte aanbevolen."

Meer berichten