Ook tijdens een uitzending is er tijd voor een feestje!
Ook tijdens een uitzending is er tijd voor een feestje! (Foto: )

"Organiseren zit in mijn bloed"

In de 'Estafette van Bennekom' wordt iedere week een min of meer bekende Bennekommer geportretteerd. Deze geeft het stokje vervolgens door aan een andere Bennekommer. Deze week is John Hamstra aan de beurt.

Naam: John Hamstra.
Geboren: Op 27 december 1962.
Woonplaats: Bennekom.
Verliefd, verloofd, getrouwd, kinderen: Dit jaar ben ik dertig jaar gelukkig getrouwd met Danielle. We hebben twee prachtige kinderen, Joost en Maike. Heleen en Mathieu verrijken ons gezin.
Hobby's: Voetbal kijken, reizen, true crime boeken lezen en films kijken.
Huidige beroep: Militair. Na mijn MAVO periode ben ik in 1981 bij de Luchtmacht begonnen. Eerst als dienstplichtige, vervolgens als burger ambtenaar en vanaf 1995 als beroepsmilitair. Ik heb dertig jaar op lokaal Luchtmacht niveau evenementen mogen organiseren en ben nu alweer drie jaar werkzaam bij het Evenementenbureau van de Luchtmacht, waar ik onder andere de Luchtmachtdagen, Defensie thuisfrontdagen, Veteranendagen en andere grote evenementen mag organiseren.
Wat vind je leuk aan dit werk: Het organiseren van diverse evenementen, waardoor de militair of het thuisfront na dit event met een goed gevoel huiswaarts gaat. Mijn motto is dan ook: "Een ontspannen militair, kan beter spanning aan."
Verder actief: Ik ben toegetreden als voorzitter Heideweek Vliegerfeest Ede. Dit event wordt op 25 augustus georganiseerd en ik mag daar leiding aan geven.
Favoriete club: AJAX, als klein kind met mijn vader mee. Jaren uit en thuis wedstrijden bezocht met een paar voetbalvrienden uit Bennekom. Nu regelmatig met mijn zoon Joost naar een wedstrijd. Lokaal natuurlijk Bennekom 3. Dit is het team waar Joost in voetbalt.
Muziek: Ik kan naar alles luisteren. In mijn jeugd heb ik veel naar Dire Straits, Queen en Santana geluisterd.
Sport: Nadat ik vijftien jaar gevolleybald heb bij PVB, was ik daarna zoekende naar een sport. Na een hardlopen en mountainbiken is het nu dat ik de sportschool bezoek voor een cardiotraining.
Vakantieadres: Tijdens stage van Joost zijn we in Kaapstad geweest. Dit overtrof alle verwachtingen..
Slecht in: Ondanks dat ik de zoon ben van een timmerman, is klussen niet mijn ding.
Goed in: Organiseren van evenementen.
Hekel aan: Oneerlijkheid.
Spijt van of over willen doen: Ik heb geen spijt, maar ben soms wel benieuwd hoe mijn leven was verlopen als ik andere keuzes had gemaakt wat betreft studiekeuze.
Goede voornemens: Meer bewegen.
Wat zou je ooit nog eens willen doen: Onlangs zijn we naar het Kuipconcert van Marco Borsato geweest en ik kijk dan mijn ogen uit wat er allemaal aan licht, beeld en geluid is. Graag eens willen meelopen met zo'n project.
Lelijkste plekje in Bennekom: Kan niet direct iets bedenken, maar indien er een stuk grond lang braakliggend blijft, dan vind ik dat lelijk.
Mooiste plekje: Onze achtertuin. Heerlijk een wijntje of een biertje onder de veranda of met familie en vrienden een stukje vlees barbecueën.
Estafettestokje gaat naar: Henk Hoogeweg.
Omdat: Henk is actief voor Bennekom en daarom gun ik hem deze ereplaats.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden