Er zitten zichtbaar nog enkele gaten in de organisatie van Kinderdorp 2019. Nog 5 vacatures te vervullen voor Co's!… (Foto: Gert Jan Koster)
Er zitten zichtbaar nog enkele gaten in de organisatie van Kinderdorp 2019. Nog 5 vacatures te vervullen voor Co's!… (Foto: Gert Jan Koster) (Foto: )

Zo veel Kinderdorpvrijwilligers…

Door Wout Schotsman

Waar haalt het Kinderdorp toch al die vrijwilligers vandaan? Dat is wel eens de bewonderende verzuchting van andere organisaties als verteld wordt dat er elk jaar ruim 150 vrijwilligers actief zijn. Niet te geloven dat er dan toch nog vacatures zijn!

BENNEKOM - Belangrijke bronnen van vrijwilligers: 1. jonge mensen die ooit zelf tijdens hun basisschoolperiode naar het Kinderdorp gingen. Als ze 18 zijn dan mogen ze zelf 'leiding' worden. 2. de ouders en grootouders van Kinderdorpelingen. Met zo'n 1600 kinderen per kinderdorp betekent dat zo'n 3200 ouders en zo'n 6400 grootouders. Met alleen al die bijna 10.000 mensen moet het toch een kleine moeite zijn om de vacatures op te vullen. 3. Mensen die het gewoon leuk vinden om te doen!

Op elke 10 kinderen 1 vrijwilliger. Dat is een veilige ambitie. Als bestuur weet je pas dat je erop rekenen kunt als ze zich aangemeld hebben. Het bestuur roept iedereen op om zich NU aan te melden bij www.kinderdorp.nl/vrijwilliger-worden.

En toch nog zo
veel vacatures!

Het Kinderdorp Bennekom is niet alleen het grootste Kinderdorp van Nederland, maar ook het Kinderdorp met de meeste verschillende activiteiten / onderdelen. Elk onderdeel heeft een Coördinator, kortweg altijd Co genoemd. De Co zorgt er met zijn / haar team voor dat het onderdeel goed draait. De Co is ook het aanspreekpunt voor het bestuur, voor dat onderdeel. Er zijn vacatures voor 5 Co's:

Co Drukkerij

De Drukkerij maakt het Kinderdorps Dagblad dat zo veel mogelijk vol geschreven door kinderen, die met hun perskaart iedereen op het Kinderdorp mogen bevragen. De kinderen schrijven hun teksten naar keus op antieke schrijfmachines of moderne laptops. De Co stimuleert het team en de leerling-journalisten.

Co Zandhoop

Onder een groot geel afdak ligt altijd een forse zandhoop, waarvan kinderen prachtige zandkastelen kunnen maken. De Co Zandhoop en zijn of haar team maken inspirerende voorbeelden en bieden daarbij behulpzame handen en gereedschappen.

Co Lego

De Co en het team beheren de tent met heel veel legosteentjes. Kinderen willen daar graag mooie dingen van maken.

Co Make-up

Wat is er mooier voor meisjes dan mooi gemaakt te worden? De Co Make-up en het team veranderen verlegen kinderen in zelfverzekerde schoonheden.

Co Lab

Als een professor in een witte jas de kinderen verbazingwekkende chemische proeven laten doen, zonder dat er ontploffingen of branden ontstaan. Dat is een mooie uitdaging!

Trouwe vrijwilligers en nieuwe medewerkers zo spoedig mogelijk aanmelden op www.kinderdorp.nl/vrijwilliger-worden

Kinderdorp 2019 is van 19 t/m 23 augustus. Voorverkoop bij Novita, Albert Heijn en Bruna. In Ede: bij Visgilde Rijsemus

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden