Marjolein Vegter en wethouder Leon Meijer opende maandag samen de leerlingen de  moestuin van de St. Alexanderschool.
Marjolein Vegter en wethouder Leon Meijer opende maandag samen de leerlingen de moestuin van de St. Alexanderschool. (Foto: )

Feestelijke opening moestuin

Maandag 8 juli was de officiële opening van de moestuin van de St. Alexanderschool met wethouder Leon Meijer en Marjolein Vegter, de Bennekomse vlegelvrouw.

BENNEKOM - De afgelopen jaren heeft de school meegedaan met het moestuinproject van de gemeente Ede en het Groene Wiel. Hierbij werden drie vierkante bakken, potgrond en zaadjes ter beschikking gesteld.

Er werd gezaaid, verzorgd en geoogst. Daarna werd het schoongemaakt en in de klas bereid en gegeten. Dit sloeg zo goed aan bij de leerlingen van de Alexanderschool dat er gezocht werd naar mogelijkheden om een grotere moestuin aan te leggen. Met subsidie van de provincie voor 'Groene Schoolpleinen' werd dit mogelijk gemaakt.

In de meivakantie werd een strook grond omgebouwd tot moestuin. Daarna moesten alle groenten uit de bakken overgezet worden en werd er opnieuw ingezaaid. Inmiddels groeit er van alles en hopen we voor de zomervakantie nog te kunnen oogsten.

Merel, Lina en Mariëlle hebben het ontwerp voor het bord gemaakt dat vandaag werd onthuld. Groep 7 is verantwoordelijk voor de moestuin. Het is de bedoeling dat zij hierbij de komende jaren de kleuters gaan betrekken. Het is belangrijk dat kinderen al vroeg leren hoe groenten en fruit groeien. Want jong geleerd is oud gedaan!

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden