Foto: Doriet Willemen

Dorps(p)raad

In deze column willen we graag wat aandacht geven aan een aantal geweldige initiatieven om elkaar te helpen. Komende zaterdag houdt de Dorpsraad, Vraagt-U-Maar en Malkander de eerste help- je-medemensdag. Het idee hierachter is dat we twee keer per jaar een dagdeel (van 10.00 uur tot 12.00 uur) elkaar helpen. Vrijwilligers helpen degene wie hulp kan gebruiken met kleine klussen in en om de woning.

Deze keer gaan we een scootmobiel schoonmaken, ramen lappen, in een tuin onkruid wieden, koken, een rondje wandelen met iemand in een rolstoel en een gordijn van de rail afhalen zodat ze die kunnen wassen. In het najaar organiseren we de volgende help-je-medemensdag om onder andere veel blad op te ruimen bij inwoners die dat niet meer kunnen. Mocht je een keer kunnen helpen of een leuke klus hebben, meld je dan aan via info@doprsraadbennekom.nl. Monique Emmen en Huseyin Oztas trekken dit geweldige initiatief.

'In het najaar organiseren we de volgende help-je-medemensdag'

In april, tijdens de landelijke opschoondag, kwamen wij in gesprek met een aantal geweldige Bennekommers die graag hun handen uit de mouwen steken. Zo heeft Erik Basset de Bennekomse opruimbrigade opgericht. Help je ook mee om Bennekom schoon te maken en houden? Meld je dan aan bij ons (info@doprsraadbennekom.nl) of bij hem (e.basset@kpnplanet.nl). Begin Juli houdt Erik een informatieavond voor geïnteresseerden.

Malkander gaat een pilot starten om met een elektrisch busje Bennekommers die niet mobiel zijn naar bijvoorbeeld het centrum te brengen. Het idee is dat er een groep vrijwilligers komt die het busje gaan rijden.

Wij zijn trots op dit dorp. Het zijn deze kleine beetjes die een enorm verschil kunnen maken voor de Bennekommers. En het geeft een mooi bijkomend effect dat we elkaar tegenkomen en contact maken met elkaar.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden