De Beestenbende van Elise Huijberts kan niet wachten om naar Bennekom Centrum te gaan om door creatieve kinderen gekleurd te worden.
De Beestenbende van Elise Huijberts kan niet wachten om naar Bennekom Centrum te gaan om door creatieve kinderen gekleurd te worden. (Foto: )

Beestenbende in Bennekom Centrum

Door Wout Schotsman

In de achtertuin van Elise Huijberts staat de hele Beestenbende ongeduldig te wachten totdat ze naar Bennekom Centrum mogen. Zij zijn hoofdpersonen van het Kunstfestival voor kinderen.

BENNEKOM - Een festival is voor de deelnemers veelal al een feestje, maar mag soms niet zo heten. Het Bennekomse feestje op 13 juli heet dan ook formeel het 'Kunstfestival voor Kinderen. Van 11.00 – 16.00 uur kunnen kinderen van het Van Slootenplein tot aan het Bart van Elstplantsoen kennis maken met kunst. Dat is de missie van het Kunstfestival voor Kinderen: de kinderen uitdagen om zelf creatief aan de slag te gaan: gewoon leuke dingen doen en misschien zelfs even nadenken over kunst!

Kunstfeestje voor kinderen op 13 juli

Dit jaar, het Rembrandtjaar, heeft het festival het thema 'Hollandse Meesters' meegekregen. Dan hoeven we niet alleen te denken aan de Hollandse Meesters uit de Gouden eeuw. Evelien Kieskamp gaat met kinderen een beeld maken in de stijl van Karel Appel. Op andere plekken in Bennekom Centrum kan getekend worden in de stijl van Escher en is er een workshop 'Vreemde vogels en rare snuiters', geïnspireerd op Jeroen Bosch. In en bij de muziektent staan natuurlijk weer schildersezeltjes die kinderen uitnodigen zelf een schilderij te maken. De witte Beestenbende mag leuke kleurtjes krijgen en op het Dreumes- en Peuterplein mogen kleine kinderen hun eigen paardjes beschilderen.

Schilderen is niet de enige kunstvorm. Op verschillende locaties geeft Sampa Soekhram een workshop percussie. De toeschouwers zullen zich weer verbazen hoe snel kinderen het ritme te pakken hebben. De workshop "Muziek op Schoot' wordt gegeven door Maryanne de Jager van Harlekijntje. Muziek maken met de kleintjes! In het Bart van Elstplantsoen vinden de kinderen de fascinerende Roze Woordenfee, waarmee ze op zoek kunnen gaan naar de mooiste woorden.

Er is speciale aandacht voor de thema's Food en Veluwe. Bij Berbar mogen kinderen van zout brooddeeg Foodstillevens maken. En er is een bestelbus waarvan een Foodtruck gemaakt kan worden door hem te beschilderen met je favoriete eten.

Straks lopen we relaxed te genieten van kinderen die enthousiast van de ene naar de andere attractie hollen. Het organiseren is minder relaxed en kost veel geld en vooral ook veel moeite. De moeite wordt geleverd door Elise Huijberts van De Kunstfactorij en de kunstenaars die workshops geven. Het geld komt van de Gemeente Ede, van Ede Doet, van Ede Marketing, van de Ondernemersvereniging Bennekom en van PLUS Edwin en Astrid Holtrop.

Het complete programma is te vinden op de Facebookpagina van Kunstfestival voor Kinderen en op de website van De Kunstfactorij.Op 13 juli, van 11 tot 16 uur kunnen kinderen hun creativiteit botvieren op heel veel manieren.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden