Gerrit Beek (rechts) feliciteert familie Mulder.
Gerrit Beek (rechts) feliciteert familie Mulder. (Foto: )

De zomer is een week oud

Door Wout Schotsman

Een vrolijke familie: vader en moeder Mulder, met Hugo, Silvi en Susanne. Alle reden voor vrolijkheid, want op 29 juni was een van de vijf familieleden de 30.000-ste bezoeker van Zwembad De Vrije Slag!

BENNEKOM - Naast de familie Mulder staat het oudste bestuurslid (bijna 80) van het zwembad, de immer actieve Gerrit Beek. Zo vroeg in het seizoen al 30.000 bezoekers. Dat heeft hij tijdens zijn langdurige bestuurslidmaatschap nog niet eerder meegemaakt. Een leuk begin van het jubileumjaar van De Vrije Slag, dat dit jaar het 50-jarig bestaan viert.

Nu al 30.000 bezoekers!

Gerrit Beek vindt het heel bijzonder dat er op deze middag om 15.00 uur ook al weer 1900 bezoekers zijn. Hij had op een matige dag gerekend, omdat wegens het NK Wielrennen het zwembad alleen te fiets of te voet te bereiken was. De Bovenbuurtweg immers is onderdeel van het parcours en is daarmee ook een attractie. Heel wat mensen hebben een schaduwplekje langs de Bovenbuurtweg opgezocht om zo nu en dan een groep wielrenners voorbij te zien flitsen.

Hij is er trots op dat 'zijn' zwembad ook dit jaar weer een populaire attractie is. Tegelijkertijd realiseert hij zich dat de belangrijkste attractie de zon is. Hij is blij met bezoekers als de Edese familie Mulder, die regelmatig voor een 'dagje uit' naar het Bennekomse openluchtbad komen, om te genieten van zwemmen en van de speel- en ligweide met schaduw. En zon natuurlijk!

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden