Heel wat Bennekommers hebben al nieuwsgierig naar binnen gekeken. Op 9 oktober mag dat officieel!
Heel wat Bennekommers hebben al nieuwsgierig naar binnen gekeken. Op 9 oktober mag dat officieel! Wout Schotsman

Brandweerkazerne opent

5 oktober 2021 om 15:27 Overig

BENNEKOM Bennekom is een mooi en compleet dorp. We hebben er zo ongeveer alles wat wij dorpsbewoners nodig hebben. We hoeven het dorp bijna niet uit. En er hoeft ook niet zoveel in voor ons dagelijks bestaan. Nou ja, het zou handig zijn als er een paar dorpsagenten in Bennekom woonden. We hebben zelfs een prachtige nieuwe brandweerkazerne. Die wordt binnenkort eindelijk officieel geopend! 

De brandweer had zelf ook wel graag eerder de officiële opening georganiseerd, maar ja... corona! Dan is het toch lastig om een gezellig feestje te bouwen.

Gelukkig, nu mag dat weer, al zijn er nog wat beperkingen en blijven we tegenwoordig vaak ook al uit eigener beweging wat voorzichtig.

Op vrijdagavond 8 oktober is de officiële opening voor genodigden. Voor heren met stropdassen en dames met handtassen. Een leuk plan: ergens een veilig fikkie te stoken, zodat de genodigden kunnen zien hoe snel de Bennekomse  Brandweerlieden kunnen omkleden en uitrukken met gillende sirenes. Maar dat zal wel een plannetje blijven.

OPEN HUIS Op zaterdag 9 oktober, van 11 tot 16 uur is er Open Huis voor alle Bennekommers die eindelijk de nieuwe brandweerkazerne wel eens willen zien. Wat een verschil met de gymzaal die het gebouw was! De oh’s en ah’s zullen ongetwijfeld overal te horen zijn. Wellicht zijn er nog Bennekommers die zich herinneren waar ze in de ringen hingen of oefeningen deden op de rekstok. Iedereen had wel brandweerman willen worden. Of Epke Zonderland.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie