Boertje Bennekom
Boertje Bennekom (Foto: Gert Budding)

Uit het dorp

Bij verkenning in de Bovenbuurt blijken er onverwachte obstakels voor de wielrenners en rensters van zaterdag en zondag. Brandnetels die aan beide kanten voorovergebogen klaar hangen om de geschoren benen in het stuk voorbij de Manege zonder Drempels bij een bietje gedrang eens goed op de benen te prikken. Ook het eerste stukje S-bocht vlak voor boerderij 't Voshol biedt mooie kansen voor belangstellenden die de boel eens van heel dichtbij willen zien. Zeker als ze allemaal tegelijk zijn en het spul in één keer door het eerste stukje van de bocht moet. Om ons geliefde dorp Bennekom langs de hele route een bietje in het zonnetje te zetten is de Bennekomse Vlag een uitkomst. Er zal vast nog wel een oproep komen om die toch vooral uit te hangen, waarbij we ook nog rekenen op de Vlaggenverkopers zelf die er vast en zeker ook nog wel een paar in de kast hebben liggen. Samen met hulpvlaggen, ik bedoel de exemplaren bijvoorbeeld in het bezit zijn van de winkeliers of van Bennekommers die niet aan de route wonen, kan er zo een mooi Bennekoms stukje ontluiken waarbij Ede in het niet valt. Je kunt eenvoudig je vlag vandaag of morgen even bij een kennis afleveren. Een grote vlag in de toren Brinkstraatkerk haalt misschien wel de televisie!

Bij de informatieborden op de begraafplaats heeft de gemeente enquêteformulieren neergehangen. Je kunt ze daar afhalen en thuis invullen. Ze willen weten wat onze wensen en behoeften zijn,. Al gaan, gek genoeg, maar zes van de veertien vragen over dat onderwerp. Toch wel een goed plan om even in te vullen. Straks vertellen ze wat onze behoeften zijn terwijl haast niemand ze ooit verteld heeft.

Komend najaar bestaat de Bennekomse woningbouwvereniging Plicht Getrouw 100 jaar. Lang geleden begonnen met het bouwen op de Laar vind je nu overal in Bennekom woningen die van Plicht Getrouw afkomstig zijn. Tegenwoordig wordt de weinige grond die er nog is vaak weggekaapt door een projectontwikkelaar, terwijl de gemeente met een dubbel gezicht toeziet. Bouwen zegt de bouwwethouder. Voor wie? Dat komt vaak op het tweede plan.

De tram komt er aan, ik moet gaan stoppen...

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden