v.l.n.r. Frank van Heusden, Astrid Holtrop, Martijn Vlastuin en Edwin Holtrop. (foto: Johan Mulder)
v.l.n.r. Frank van Heusden, Astrid Holtrop, Martijn Vlastuin en Edwin Holtrop. (foto: Johan Mulder) (Foto: )

Bennekom BOFt maar weer dit jaar

Door Wout Schotsman

In de rest van de wereld hoor je vaak over supermarktoorlogen: wie is de goedkoopste, de meest biologische, de vriendelijkste? In Bennekom is dat anders. Als het gaat om activiteiten voor en door Bennekommers, dan staan AH en PLUS zij aan zij om er een echt dorpsfeest van te maken!

BENNEKOMNatuurlijk blijft het sportief wedijveren. Natuurlijk zijn het concurrenten, hoewel… Astrid Holtrop gebruikt de term conculega's. Bennekomse conculega's, die in het dagelijks leven best met elkaar kunnen opschieten en die bij bepaalde gelegenheden prima met elkaar kunnen samenwerken. Is er sprake van een nieuwe generatie supermarktondernemers, met een andere stijl van met elkaar omgaan? Niet alleen oorlog voeren om de klanten, maar ook samenwerken als het gaat om maatschappelijk ondernemen? Edwin Holtrop en Martijn Vlastuin kijken elkaar even aan. "Ach, het moet ook gewoon klikken tussen personen", zegt Martijn.

Samen een groter bereik

De eerste gezamenlijke actie was voor Lekker Bennekoms. Daar liepen de beide heren en hun medewerkers in T-shirts met beide logo's erop. "Ja, dat was wel even wennen voor de Bennekommers!" grinnikt Astrid Holtrop. Vorig jaar staken PLUS en de initiatiefnemers Gilbert Meurs en Berto van den Born hun nek uit om het eerste Bennekoms Oktober Feest te realiseren. Dit jaar heeft PLUS het initiatief genomen om samen met AH van het Bennekoms Oktober Feest opnieuw een succes te maken. Ja, ze vinden het leuk om dat met z'n tweeën te doen, maar er is ook een nuchtere reden voor: met z'n tweeën hebben ze een veel groter bereik, samen bereiken ze zo ongeveer elke Bennekommer!

Bij deze gedachtewisseling zitten de initiatiefnemers van het eerste Bennekomse Oktober Feest, Gilbert Meurs en Berto van den Born, aan de andere kant van de tafel, tevreden te glimlachen. Dat hun kindje nu door AH en PLUS geadopteerd wordt, betekent dat de kansen op een nieuwe Bennekomse traditie steeds groter worden.

Niet geweest? Jammer!

De opzet van het Bennekoms Oktoberfeest 2019 zal ongeveer gelijk zijn aan die van de eerste versie in 2018. Het feest zal plaatsvinden op 11 en 12 oktober en bestaan uit de bekende drie evenementen: het feest op de vrijdagavond, allemaal aan lange tafels, muziek, eten en drinken. En uiteraard vooral ook vrolijk zijn. Op zaterdagmiddag is er spätshoppen voor senioren. De toegang is gratis en er wordt voor vervoer gezorgd. Op zaterdagavond is de après ski – party. Op basis van de ervaringen van vorig jaar wordt de lat wel een stuk hoger gelegd, ook wat betreft het inschakelen van artiesten. Het is de bedoeling dat achteraf Bennekommers die niet geweest zijn een spijtig "Jammer!" laten horen.

Voor het Bennekoms Oktober Feest 2019 steken AH en PLUS dus hun nekken samen uit. De eigenlijke aftrap is tijdens de Vlegeldag. Dan begint de kaartverkoop!

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden