Foto:

Jongste slagerin van Nederland

In de 'Estafette van Bennekom' wordt iedere week een min of meer bekende Bennekommer geportretteerd. Deze geeft het stokje vervolgens door aan een andere Bennekommer. Deze week is Emma van den Brink aan de beurt.

Naam: Emma van den Brink – Van Roekel.
Geboren: 25 juni 1998.
Woonplaats: Bennekom.
Verliefd, verloofd, getrouwd, kinderen: Verliefd, Verloofd en bijna een jaar getrouwd met de man van mijn dromen!
Hobby's: Ik houd van alles wat met eten te maken heeft. Koken, bakken, bedenken en opeten natuurlijk! Ik houd ook van gezelligheid met familie of vrienden. Ook piano spelen is een hobby, dit kan ik lekker gedachteloos doen en tot rust komen.
Opleiding: Ik heb eerst een jaar op de bakkers school in Wageningen gezeten. Daar kwam ik erachter dat bakken meer mijn hobby was dan dat het echt mijn beroep zou worden. Daarna heb ik gekozen voor de slagersvakopleiding. Ik had het zo naar mijn zin bij de slagerij in Bennekom en zag een toekomst voor mij in het ambachtelijke vak.
Huidige beroep: Slagerin. Mijn man Gertjan en ik hebben samen een keurslagerij in Arnhem. Dit was als slagerskoppel natuurlijk onze grote droom. Nooit verwacht dat dit zo snel op ons pad zou komen. Hiermee zijn wij de jongste slagers van Nederland met een eigen onderneming.
Wat vind je leuk aan dit werk: Heel veel. Werken met vlees is prachtig! Je kan er zo veel kanten mee op. Ik bedenk elke week wat nieuws voor in de toonbank. Er is ook zo veel variatie, vlees uitsnijden, maaltijden bereiden, salades maken of catering verzorgen. En zo kan ik nog veel meer opnoemen! Samen werken is voor ons (meestal) geen moeite. Anderen stellen moeten er niet aan denken, 24/7 op elkaars lip. We zijn goed op elkaar ingespeeld en hebben ieder ons eigen ding.
Verder actief: Niet.
Stamcafé: Op een terras in de zon met een gin-tonic, en dat kan overal zijn.
Favoriete club: Een favoriete club heb ik niet.
Favoriete krant: Ik lees bijna nooit de krant, belangrijk nieuws hoor ik meestal op de radio of via internet. En anders wordt het me vast wel verteld.
Favoriete CD/muziek: Gospel muziek vind ik altijd mooi en fijn om naar te luisteren.
Favoriete sport: Ik vind allerlei sporten leuk, vroeger heb ik op turnen gezeten en daarna op korfbal. Helaas heb ik nu weinig tijd om te gaan sporten. Binnenkort doe ik mee aan een volleybal toernooi en daar heb ik super veel zin in.
Favoriete vakantieadres: Ik houd van landen zoals Frankrijk, Spanje en Griekenland. Verre reizen zijn niet echt voor mij weggelegd, ik blijf graag binnen Europa. Met mijn familie gingen wij altijd kamperen en dat vind ik echt fantastisch! Maakt niet uit waar dat is als het maar mooi weer is, want als het veel regent is het een drama.
Slecht in: De auto terugvinden in een parkeergarage, laatst was ik meer dan een kwartier aan het zoeken en word daar word ik ook nog eens heel saggerijnig van.
Goed in: Koken en bakken!
Hekel aan: Troep om mij heen en vooral als ik aan het werk ben. Ik werk graag in een nette werkruimte. Ik heb ook een hekel aan kou. Ik ben echt een koukleum geef mij maar elke dag 25 graden. Ik word er altijd heel vrolijk van als de lente weer begint, weg met die bontjas.
Spijt van of over willen doen: Ik had het de leraren op school best eens wat makkelijker kunnen maken. Mijn man zegt: 'en mijn man'
Goede voornemens: Minder snoepen, ik snoep mijn hele leven al veel te veel. Ik houd niet voor niks van koken en bakken! En elke zondag avond zeg ik: deze week ga ik op tijd naar bed, maar 9 van de 10 keer mislukt dit.
Wat zou je ooit nog eens willen doen: Duiken, ik heb dit al eens eerder gedaan in Griekenland. De onderwaterwereld is zo mooi, ik zou het heel graag nog een keer willen doen op een mooie plek.
Lelijkste plekje in Bennekom: Hier weet ik even geen antwoord op.
Mooiste plekje in Bennekom: Het dorp. Vooral als overal bloemetjes geplant zijn.
Estafettestokje gaat naar: Martin Smit.
Omdat: Hij was mijn favoriete buurman, altijd gezellig en in voor een geintje.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden