Foto:

Hofstra wint snelschaaktitel

Hotze Tette Hofstra kwam, zag en overwon in de strijd om de open snelschaaktitel van Bennekom. In de voorronden gaf hij in acht ronden slechts een halfje toe. En in de finale verloor Hofstra alleen in de slotronde van Hans van de Weteringh.

BENNEKOM – Voor het eerst werkte schaakclub BSV Bennekom het snel schaakkampioenschap als afsluiting van het seizoen af. Uiteindelijk kwamen 21 spelers op het schaakfeestje af. En daarvan kwam meer dan de helft van buiten Bennekom.

Het leverde strijd op. Dat Hofstra in vorm was bleek al snel in de voorronden. Iedereen die hij hem in buurt kwam, sneuvelde. Zoals Gerben van Pel, Marco Otte, Peter van Hoorn en Dirk de Graaf. In de achtste ronden kwam tegen Cor van Ingen remise uit de bus. Van Pel bleef met zes punten enigszins bij. Teunis Bunt en Marco Otte scoorden elk 5,5 punten, met in hun kielzog Peter van Hoorn en Hans van de Weteringh. Zij vormden met De Graaf de finalegroep A.

Daar heerste ook Hofstra. Zes keer winst op een rij en pas toen hield Van de Weteringh hem af van winst. En ver achter Hofstra werd Bunt tweede, met in lijn Van de Weteringh, Van Pel en Otte.

De B-groep werd een prooi van Diederik Vos en groep C van Noël Bovens.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden