Foto:

Denise van Hunen uit Bennekom schittert naast musicalsterren

De 13-jarige Denise van Hunen uit Bennekom staat op zaterdag 29 juni samen met professionele en bekende sterren Jannemien Cnossen, Hymke de Vries en Daan van Rijssel in de spotlights tijdens de musical 'Stella in de sterren' in het Stadsschouwburg van Utrecht. Ze mag de rol van het ensemble spelen. Het ensemble bestaat uit vier rollen. "Een grote verantwoordelijkheid", vindt Denise zelf ook. "Dat maakt het tegelijkertijd zo fantastisch leuk!"

BENNEKOM - Leerlingen van alle veertig vestigingen van de Telekids Musicalschool en RTL Talent Academy staan elk jaar tijdens de grote zomervoorstellingen naast professionele musical-sterren op het podium van prominente theaterzalen. Alle leerlingen beleven zo samen hoe het is om in een grote musicalproductie te staan.

De jonge Denise zit nu twee jaar in de TopClub in Amersfoort. Dat ze het ensemble, een van de hoofdrollen in de musical 'Stella in de sterren' speelt, brengt wel extra veel repetitiedagen met zich mee, want leerlingen die hoofdrollen vertolken in de grote eindvoorstellingen repeteren extra vaak voor de uitvoering. Geen probleem voor Denise. "Ik vind het erg gaaf om een hoofdrol te hebben in de musical. Hier heb ik hard voor gewerkt. De repetities gaan erg goed en ik heb het erg naar mijn zin tijdens de repetities en lessen. Acteren vind ik het leukst om te beoefenen tijdens de lessen."

De landelijke TopClubs zijn er voor talentvolle en ambitieuze leerlingen, die samen wekelijks zang- dans- en toneellessen volgen. Aan het einde van het seizoen doen ze auditie voor een hoofdrol in de eindvoorstelling. Ook om toegelaten te worden tot de TopClub moest Denise auditie doen. Dat ging gelukkig van een leien dakje en nu kijkt ze enorm uit naar haar optreden in die eindvoorstelling. "Ik heb veel zin in de eindvoorstelling. De scène met de polo's vind ik het leukst om te spelen. Ik kan echt niet wachten tot mijn familie mij ziet schitteren op het grote podium!"

'Stella in de sterren' gaat over een meisje dat zich alleen voelt, omdat ze zich anders dan anderen voelt. De musical met leerlingen van de musicalschool, violiste, zangeres en stemactrice Jannemien Cnossen, actrice, stemactrice en regisseuse Hymke de Vries en Daan van Rijssel, bekend van onder meer André het Astronautje en tv-series als B.A.B.S, Flikken Maastricht en Gooische Vrouwen is te zien in het Stadsschouwburg.

Kijk voor meer informatie over de musicalschool op de website.

www.telekidsmusicalschool.nl.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden