Afbeelding

Bijzondere momenten moet je vieren

2 oktober 2016 om 22:04 Algemeen

Naam: Liesbeth van den Brink-Baggerman.
Geboren: Op 23 november 1975 te Bennekom.
Woonplaats: Bennekom.
Verliefd, verloofd, getrouwd, kinderen: Afgelopen maand hebben Peter en ik ons 12½ jarig huwelijk gevierd. Wij hebben twee kinderen. Zoon Stan (10 jaar) en dochter Merel (8 jaar).
Geloof/gezindte: PKN, Brinkstraatkerk.
Hobby’s: Sport vind ik leuk. Om te doen en om te kijken. Op zaterdagochtend ben ik dan ook te vinden op het korfbal- en voetbalveld om mijn kinderen aan te moedigen.
Opleiding: Wilhelminaschool, Streeklyceum, notarieel recht aan de Universiteit in Nijmegen.
Huidige beroep: Sinds januari 2014 ben ik notaris bij Van Putten Van Apeldoorn notarissen I adviseurs I mediators (afgekort VPVA notarissen). Toen notaris Tjipke Miedema vorig jaar met pensioen ging, ben ik hem opgevolgd. De klanten uit Bennekom adviseer ik vanuit mijn kantoor in Ede of bij de mensen thuis. Ik houd me vooral bezig met Familierecht. Denk aan testamenten, levenstestamenten en afwikkeling van nalatenschappen. Maar ook de overdracht van een huis hoort tot mijn werkzaamheden.
Wat vind je leuk aan dit werk: Je kunt mensen bijstaan bij belangrijke momenten in het leven. Soms is dat met een lach en soms met een traan. Ik vind het belangrijk om toegankelijk te zijn als notaris. Mensen denken vaak dat het een stoffig beroep is. Maar het is een echt mensenvak.
Verder actief: Ik ben voorzitter van de NOVEX. Dat is een landelijke vereniging voor executeurs. Een executeur is iemand die in een testament wordt aangewezen om alles te regelen na een overlijden. Ik ben als notaris zelf ook regelmatig executeur. Daarnaast ben ik secretaris van Businessclub De Gelderse Kring en lid van de Rotary Club Bennekom.
Favoriete club: DVO en VV Bennekom.
Favoriete krant: De Gelderlander en lokale nieuwsbladen.
Favoriete sport: Korfbal. Na een actieve periode bij DVO als speelster sta ik nu langs de lijn bij mijn dochter.
Favoriete vakantieadres: Zuid-Oostenrijk. De bergen en meren in Karinthië zijn prachtig.
Slecht in: Opruimen en ‘nee’ zeggen.
Goed in: Regelen en positief blijven.
Hekel aan: Vroeg opstaan.
Spijt van of over willen doen: Direct na mijn studie notarieel recht kreeg ik de mogelijkheid om junior docent te worden op de Universiteit in Nijmegen en kandidaat-notaris bij mijn huidige kantoor (destijds genaamd Notariskantoor Van Apeldoorn & Taselaar). Die unieke kans om wetenschap en praktijk te combineren heb ik gegrepen. Dat heeft me veel goeds gebracht, maar ik bedenk me nu wel eens dat ik nog een jaartje langer had kunnen studeren zonder lening.
Goede voornemens: Bijzondere momenten blijven vieren. Ik ben in 2012 ernstig ziek geweest. Je ervaart dan dat niets vanzelfsprekend is.
Wat zou je ooit nog eens willen doen: Met mijn gezin naar Zuid-Afrika.
Estafettestokje gaat naar: Marion ten Heuw-Hof.
Omdat: Zij is mijn geweldige rechterhand bij VPVA notarissen. In 2008 is zij naar Bennekom verhuisd. Ik ben benieuwd of zij zich al een echte ‘Bennekomse’ voelt.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie