De G-korfballers van DVO wonnen zaterdag met 2-1 en haalde hiermee het kampioenschap binnen. Foto: Sjoerd Aalbers
De G-korfballers van DVO wonnen zaterdag met 2-1 en haalde hiermee het kampioenschap binnen. Foto: Sjoerd Aalbers

G-korfballers DVO/Accountor kampioen

18 oktober 2016 om 13:56 Algemeen

BENNEKOM – Het was zaterdag feest voor de G-korfballers. Zij haalden in de laatste thuiswedstrijd het kampioenschap binnen. DVO G1 stond voor de wedstrijd samen met Atalante G1 en Devinco G1 aan kop. Een spannende ontknoping dus in Bennekom. De winnaar mocht zich, sowieso gedeeld, kampioen noemen. Beide ploegen hadden erg uitgekeken naar deze dag. Het was al weer een hele tijd geleden dat DVO op het veld een feestje kon vieren.

DVO G1 had precies acht spelers, maar allemaal topfit. De aanval bestaande uit Klaudia, Michiel, Marc en Jos ging op zoek naar het eerste doelpunt. Ondanks dat DVO veel de bal en kansen had, stond Atalante gewoon goed te verdedigen. Dat deed DVO ook aan de andere kant met Lise, Pauline, Dick en Leon. Zij hielden met slim spel en hard werkend voor elkaar zonder veel problemen de ‘0’. Na de functiewisseling viel al snel het eerste doelpunt. Het mooie doelpunt van Leon, maar voorbereid door zijn hele vak, werd blij gevierd. Atalante gooide er aan de andere kant ook één in, maar DVO was sterker en met de bal in de aanval wist Leon opnieuw te scoren: 2-1. Op naar de limonade.
De tweede helft ging DVO door met waar ze mee bezig waren: goed, geconcentreerd en voor elkaar spelen. Dat leverde in de aanval een mooi spitsendoelpunt van Jos op. Dat ging DVO niet meer weggeven. En dankzij de goede aangeef van Michiel en Lise, het top verdedigen van Pauline, Marc, Klaudia en Leon, het vele rennen en onderscheppen van ballen door Dick en het aanvalsspel van Jos, pakte DVO de verdiende winst.


Na de feestvreugde op het veld van alle spelers en supporters, speelde ook DVO G2 nog tegen Atalante G2. Het kampioenschap was daar al vergeven aan Devinco G2. Omdat DVO met de wedstrijdselectie krap in de spelers zat, was het een gelukje dat Vivian, Surat, Martijn ook aanwezig waren als supporters. Die hadden nog wel zin om samen met de ervaren Tynette, Ellen, Lodewijk nog een potje te spelen. Onder luide aanmoediging van het publiek lukte dat helaas niet, het werd 1-7.


Maar gauw naar het clubhuis waar taart en een lekker drankje wachtten om het kampioenschap van DVO te vieren. Ellen wist zelfs nog in het clubhuis ‘We are the champions’ te regelen en zo vierde DVO een mooi feestje.
Op 29 oktober om 12.00 uur is in de DVO-hal de beroemde strijd tussen de trainers/begeleiders en DVO G1/G2 en op 12 november is het Veluwecuptoernooi in Wageningen waar DVO ook weer welkom is.

Kijk voor meer informatie op www.dvo-korfbal.nl.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie