Afbeelding

Nieuwe wijkagenten in Bennekom

21 december 2016 om 10:43 Algemeen

BENNEKOM - Dorpen werden steden. Steden kregen wijken. De dorpsagent verdween. De wijkagent verscheen en verdween meteen weer een beetje. Het is een korte samenvatting maar veel Bennekommers zullen er wel iets in herkennen. Het dorp Ede is niet meer en een eigen dorpsagent heeft Bennekom al lang niet meer. Wie weet nog hoe de wijkagenten heten?

Voor een gesprek met de Bennekomse wijkagenten reis ik naar Ede, waar ik een afspraak heb met Suzan Rutten en Sanne van de Ham. Want een eigen politiepost heeft Bennekom ook niet meer. De dames sputteren tegen als ik bovenstaande voorleg: “Daar staat tegenover dat wij bij de mensen thuis komen! En de mensen kunnen ons altijd e-mailen of bellen. Veel gemakkelijker dan naar de politiepost moeten gaan!”

Suzan en Sanne zijn wijkagenten voor Bennekom ‘ad interim’. Het is de bedoeling dat er in 2017 twee vacatures voor wijkagenten in Bennekom worden uitgeschreven en dat er dan twee benoemd worden die langere tijd in Bennekom blijven. Sanne blijft wijkagent voor Bennekom totdat er ‘vaste’ wijkagenten benoemd worden. Ze wil graag in Bennekom blijven, maar of dat lukt... Per 1 januari krijgt ze Arjen van Vredendaal als collega. Waarom graag in Bennekom? Leuk dorp, aardige mensen en er zijn altijd positieve dingen te doen, zoals overleg met de ondernemers en met de jeugd. Jeugd? Ja, er wordt nu met jeugd, een jeugdwerker en BOA’s overlegd over renovatie van de hangplek bij de vijver aan de Achterstraat.

Is het niet beter om boeven te vangen? Er schijnt nu een inbraakgolf in Bennekom te zijn. “Integendeel eigenlijk!”, zegt Suzanne die gauw even naar de maandcijfers kijkt. Minder inbraken dan in 2015 waarschijnlijk. Zo was er in november maar één inbraak. In december, tijdens de Dickens Fair, plotseling vijf. Allemaal via een plat dak naar de bovenverdieping. “We hebben nog wel wat tips voor eigen waakzaamheid”, voegt Sanne er gauw aan toe!

Sanne en haar collega-wijkagenten zijn bereikbaar via het landelijke nummer 0900-8844 en via www.politie.nl.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie