Stefanie en Daniëlle Poppelaars hebben onwijs veel zin in de jubileumvoorstelling. (foto: Kees Stap)
Stefanie en Daniëlle Poppelaars hebben onwijs veel zin in de jubileumvoorstelling. (foto: Kees Stap) (Foto: )

"Als je danst, wordt het nooit saai"

Door Kees Stap

"Dansen is een perfectie manier om je emoties uit te beelden." Stefanie en Daniëlle Poppelaars hoeven niet lang na te denken wat er zo leuk is aan dansen. "Je bent even iemand anders en je kunt er perfect je energie in kwijt."

BENNEKOMAls kind deden beide zussen al niets liever dan dansen. Stefanie riep al op jonge leeftijd dat ze later dansjuf wilde worden. Tien jaar geleden besloot ze op 22-jarige leeftijd de daad bij het woord te voegen en begon ze haar eigen dansstudio. Nu is Dansstudio Poppelaars uitgegroeid tot een plek waar meer dan 150 leerlingen komen om goed te leren dansen.

10 jaar Dansstudio Poppelaars

Naast danslessen zoals klassiek ballet, moderne dans, jazzdance, streetdance, hiphop, tapdance en flamenco, is er bij Dansstudio Poppelaars ook yoga, pilates en zumba te volgen. Daniëlle is inmiddels samen gaan werken met haar zus en ook moeder Heddy helpt regelmatig mee.

Talent

"Bij ons kan iedereen komen dansen", zeggen Stefanie en Daniëlle. "We hebben wedstrijdgroepen, maar ook minder bedreven dansers hebben het bij ons perfect naar hun zin. Iedereen heeft namelijk een talent en wat is er mooier dan dat verder te ontwikkelen. In onze dansstudio willen we een plek bieden waar iedereen zich veilig en prettig voelt en samen geniet van dansen. Het is echter niet vrijblijvend. Om beter te leren dansen moet er soms wel hard gewerkt worden. We gaan voor kwaliteit en passie. Er wordt bij ons niet vrijblijvend gehuppeld, een bepaalde discipline is nodig."

 

Plezier staat voorop

Het grote aanbod aan dansen ligt vooral aan het feit dat Stefanie en Daniëlle zelf zoveel dansen leuk vinden. "Plezier staat voorop en dat proberen we over te brengen aan de leerlingen. Wij zijn een familiebedrijf en we zien onze leerlingen als deel van de familie. We kennen hen allemaal persoonlijk en we weten wat ze wel en niet leuk vinden. Sommigen zijn al tien jaar lid en hen willen we dan ook tijdens ons jubileum in het zonnetje zetten."

Jubileumvoorstelling

Dansstudio Poppelaars viert het jubileum namelijk met een speciale dansvoorstelling in theater Cultura in Ede. Op zaterdag 29 juni zijn er twee voorstellingen, om 13.00 en 15.30 uur. "We zijn al weken druk aan het oefenen met de diverse dansgroepen. Van de kleuters tot de volwassenen, in totaal doen er meer dan 100 dansers mee. Het thema is 'meesterwerken'. Denk dan aan het Zwanenmeer of een klassieker met Fred Astaire. Maar we beelden ook schilderijen uit, zoals 'De Schreeuw'. Ook de kleding is helemaal aangepast aan het thema. Zo hebben we voor een van de groepen een speciale Mondriaan-outift. Wijzelf, maar nog belangrijker onze leerlingen, hebben er onwijs veel zin in."

Meer info over de Dansstudio en de jubileumvoorstellingen: www.danspoppelaars.nl.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden