Quincy Veenhof wordt getroost door trainer Brehler. De speler vertrekt naar IJsselmeervogels, maar stond ook in de belangstelling van PSV die hem diverse keren heeft gescout. (foto: gertbudding.nl)
Quincy Veenhof wordt getroost door trainer Brehler. De speler vertrekt naar IJsselmeervogels, maar stond ook in de belangstelling van PSV die hem diverse keren heeft gescout. (foto: gertbudding.nl) (Foto: )

Uithuilen en opnieuw beginnen

Door Gert Budding

Promotie naar de hoofdklasse had met de nacompetitie de bekroning op een zwaar maar prima seizoen moeten worden. Het is Bennekom echter niet gegund. In het duel tegen Go Ahead Kampen speelde Bennekom onder de maat en verloor op eigen veld met 0-3.

BENNEKOM - In de reguliere competitie had het team van trainer Arnold Brehler in de laatste wedstrijd nog kans op het kampioenschap. NSC Nijkerk ging echter met de hoofdprijs aan de haal. Voor Bennekom bleef de nacompetitie over. De eerste ronde was Bennekom vrijgeloot. Zaterdag verscheen op sportpark De Eikelhof het gezelschap, gesteund door veel supporters, uit Overijssel.

De scout van Go Ahead had een prima analyse gemaakt van het spel van Bennekom. Duidelijk was dat de angel, Quincy Veenhof, 'gegijzeld' moest worden. De middenvelder, opererend vanaf rechts, moest alles uit de kast halen om zijn bewakers af te poeieren. Bennekom, dat eerder dit seizoen al tegen de ploeg uit Kampen speelde, speelde behoudend. Te voorzichtig. De opbouw ging over veel schijven waardoor Go Ahead rustig op eigen helft de posities kon innemen. Bennekom liep vaak tegen een hechte muur op en kon amper een gaatje vinden. Toch kreeg Bennekom in het laatste deel van de eerste helft de overhand, maar kwam niet tot scoren. Veenhof en Fabian Mösle kregen mogelijkheden. De treffer viel echter aan de andere kant, doelman Christiaan de Haan was verslagen. In de tweede helft kwam na vijftien minuten de genadeklap. Trainer Arnold Brehler zakte onderuit op zijn stoel, Go Ahead had een gat geslagen: 0-3. Soms was er enige irritatie met kleine opstootjes. De 27-jarige scheidsrechter Shona Shukrula floot een onberispelijke wedstrijd.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden