Afbeelding

Praatje van Kaatje

28 februari 2017 om 16:42 Algemeen

BENNEKOM - Het wil helaas nog niet echt vlotten met het voorjaar. Maar dat heeft me er niet van kunnen weerhouden om toch aan de buitentraining voor Alpe d’Huez te beginnen. Voor de eerste keer heb ik mijn mountainbike uitgeprobeerd. Uiteraard meteen gevallen omdat ik m’n schoenen niet snel genoeg uit de trappers geklikt kreeg. Het resultaat: een deuk in mijn ego en een zere knie. Maar het mag de pret niet drukken. Ontzettend leuk vond ik de ontbijtactie van een lokale supermarkt pas geleden. En ik was niet de enige. Ik heb veel enthousiaste reacties gehoord en gelezen. Heel Bennekom kleurde groen op zaterdagochtend. Waar een klein dorp groot in kan zijn.
Een ander mooi initiatief is de kledinginzameling door de St. Alexanderschool. Hier maken ze zich al enkele weken sterk voor de Kledingbank Ede. De grote rode container die in de hal van de school staat, is al een aantal keren tot de rand toe gevuld geweest met goede kleding. Hiermee kunnen mensen, die (tijdelijk) in financiële nood zitten, geholpen worden.

Ik las vorige week dat mijn mede-columnist het Boertje de indruk heeft dat de Dorpsraad heeft zitten suffen. Het zou dan vooral gaan om het kappen van bomen in het dorp, bijvoorbeeld bij het voormalig verpleeghuis Breukelderhof. Het is een beetje jammer dat hij geen hoor en wederhoor heeft toegepast. Want dan had ik kunnen uitleggen dat er weliswaar soms bomen verdwijnen, maar dat er ook bomen terugkomen. Er is hierover regelmatig overleg tussen Dorpsraad, gemeente, bewoners en milieuorganisaties. Het Boertje is van harte uitgenodigd om eens met mij te komen praten.

En dan tot slot nog een oproepje. Doet u op zaterdag 25 maart ook mee met de landelijke opschoonactie? Samen willen we in het dorp zwerfafval gaan opruimen. Prikstokken zijn op aanvraag beschikbaar. Kijk maar eens op de Facebookpagina van de Dorpsraad. Heel Bennekom schoon!

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie