Lilianne Ploumen tijdens de conferentie over 'She decides', de actie waarvoor op haar initiatief 181 miljoen bij elkaar werd gebracht.
Lilianne Ploumen tijdens de conferentie over 'She decides', de actie waarvoor op haar initiatief 181 miljoen bij elkaar werd gebracht. (Foto: )

Soroptimistenveiling: 'Krijg de klere'

Door Wout Schotsman

Er zijn vast mensen die altijd al de ukelele van Brigitte Kaandorp hadden willen hebben… En hoeveel voetbalfanaten zijn er niet die dolgraag een uitshirt zouden willen hebben, van het Nederlands elftal met handtekeningen van alle spelers erop, gedoneerd door onze Bennekomse voetbalheld Kees van Wonderen? Dat soort bijzondere wensen kan op 17 juni in vervulling gaan. Er moet wel voor betaald worden, voor het goede doel weliswaar, maar toch…

BENNEKOM -. De veiling wordt georganiseerd door de Soroptimistclub Bennekom & Beekdal. Het kan dus niet anders dan dat het goede doel te maken heeft met het lot van Vrouwen en Kinderen, elders op de wereld. De opbrengst van de veiling gaat naar twee doelen: de Stichting Kinderen Karuna Jabalpur (SKKJ) en de School for Justice.

In de Indiase stad Karuna Jabalpur wonen kinderen met een beperking, die afgestaan zijn voor adoptie, maar waarvoor in India geen adoptieplaats is te vinden. De SKKJ vangt die kinderen op. De SKKJ vindt scholing buitengewoon belangrijk. Maar scholing is duur…De Soroptimistclub Bennekom betaalt mee aan de middelbare schoolopleiding van 5 weesmeisjes, zodat zij straks meer toekomstperspectief hebben.

Samen met Lilianne Ploumen

De School for Justice is een initiatief van de landelijke Unie Soroptimistclubs. Het programma van de School for Justice geeft meisjes in India, die bevrijd zijn uit de kinderprostitutie, de kans om te gaan studeren om later, bijvoorbeeld als advocaat, politie of journalist de kinderprostitutie aan te pakken. Zij gaan ervoor: 'To change the system'!

Veiling attributen BN-ers

Voor de veiling zijn veel BN-ers benaderd om kleding of andere attributen af te staan. Daar is ruimhartig op gereageerd en zo zijn er kledingstukken van bijvoorbeeld Pia Dijkstra en Alexander Pechtold. Ook TV-coryfeeën als Floortje Dessing, Karin Bloemen, Matthijs van Nieuwkerk en Youp van 't Hek hebben kledingstukken en mooie spullen voor deze veiling afgestaan. De veilingmeester is Albert Keddeman van het Arnhemse veilinghuis Derksen.

Lezing Lilianne Ploumen

Belangrijk onderdeel van het programma is de lezing van Lilianne Ploumen, onder de titel 'De to-do-lijst voor gelijke rechten'. Zo ongeveer haar hele leven was ze actief voor goede doelen – organisaties als Foster Parents, Mama Cash en Cordaid. Als minister voor Buitenlandse Handel en Ontwikkelingssamenwerking bezocht ze vele landen en ontwikkelingshulpprojecten. Toen Donald Trump president werd, zette zij onmiddellijk het steunfonds 'She decides' op, waarvoor, dank zij internationale steun, 181 miljoen bijeen werd gebracht. Haar lezing over gelijke rechten is alleen al een gewichtig argument om naar de veiling te gaan.

De veiling vindt plaats in Ede, in Cultureel Centrum Cultura aan de Molenstraat. De toegangskaarten kosten € 12,50 (dat is inclusief 1 consumptie!) en kunnen gekocht worden bij Cultura.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden