Twee hoofdrolspelers: links kampioen Hotze Tette Hofstra, rechts Noël Bovens.
Twee hoofdrolspelers: links kampioen Hotze Tette Hofstra, rechts Noël Bovens. (Foto: )

Hotze Tette Hofstra wint afgetekend Rapid bij BSV

Spannend werd het nooit in de finale Rapid 2018-2019. Niet alleen was winnaar Hotze Tette Hofstra ongenaakbaar. Vooral ook snoepte de concurrentie elkaar onderling punten af. En maakte zichzelf zodoende kansloos.

BENNEKOM - Zo verloor Martin Markering, topper in de voorronden, in de eerste ronde van Jan Wouters. En Noël Bovens zelfs achter elkaar van Markering en Wouters in ronde twee en drie. Omdat Hofstra in ronde twee en drie van Teunis Bunt en Markering won, was het pleit beslecht met een overwinning van Hofstra op Wouters in ronde vier. Dat Hofstra de laatste ronde verloor van Bovens was voor de statistiek.

Hard werken

Teunis Bunt speelde degelijk. Verliezen van Hofstra kan altijd, maar vervolgens twee plusremises tegen Bovens en Markering en winnen van Wouters en Dinsbach was slechts genoeg voor plek nummer twee. Plek drie was voor Markering, die hard moest werken voor de overwinningen op Bovens, na een mislukte opening en Gary Dinsbach, om een minuscuul plusje in winst om te zetten.

Wouters had voor plek twee kunnen gaan, maar deed de verrassende overwinningen tegen Markering en Bovens teniet, door niet op te letten tegen Dinsbach en in zes zetten mat te gaan.

Van Oosterwijk

In poule B leek Hans van den Weteringh goed bezig om samen met Chris van Oosterwijk bovenaan te eindigen, Echter in de laatste ronde haalde Sjoerd de Rave een huzarenstukje uit door Van de Weteringh te verslaan. Omdat Van Oosterwijk verder geen fouten maakte, was de eerste plek voor hem.

Open snelschaaktitel

In het denksportcentrum de Commanderij wordt op maandag 17 juni door de Bennekomse Schaakvereniging BSV, het jaarlijkse Open Bennekoms Snelschaakkampioenschap afgewerkt.

De aanvang van het toernooi is 20.00 uur (open vanaf 19.30 uur). Inschrijving wordt om 19.55 uur gesloten. Opgeven kan vooraf via: rini.kreeft@planet.nl.

Er worden acht voorronden gespeeld volgens het Zwitserse Systeem. Daarna volgen finaleronden in groepen van zes spelers. Afhankelijk van het aantal deelnemers, kan hiervan worden afgeweken. Het speeltempo is vijf minuten per speler per partij.

Prijzen zijn in natura. Geen inschrijfgeld verschuldigd.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden