De Roparun komt onder andere door Bennekom.
De Roparun komt onder andere door Bennekom. (Foto: )

Bennekommers moedigen Roparun deelnemers aan

REGIO - De kans dat er een flink pak sneeuw ligt in de vroege ochtend van de tweede Pinksterdag op maandag 10 juni is niet zo heel groot. Toch staat er een skihut met warmte en gezelligheid. Deze skihut staat er niet voor niets, maar met een doel: de Roparun 2019.

De Roparun komt onder andere door Ede, Bennekom en Wageningen. Het is een non-stop hardloop estafette waar de teams van Parijs of Hamburg naar Rotterdam lopen. De route die in Hamburg start komt ook door Bennekom heen. Al vanaf het eerste jaar is het ophalen van geld het hoofddoel van deze sportieve prestatie. Het geld is bedoeld om projecten te financieren die het leven van mensen met kanker, voor zover mogelijk, veraangenamen. 'Leven toevoegen aan de dagen, waar vaak geen dagen meer kunnen worden toegevoegd aan het leven' is het motto van de Stichting Roparun.

Doorkomst Oaseopdeveluwe moedigt op een aantal plaatsen deze helden aan. In Ede is dat op de brandweerkazerne, waar de teams ook opgevangen worden en kunnen blijven slapen. In Bennekom is de plaats om te kijken aan de Edeseweg 42, net naast de Alfa accountants, gesteund door Brandweer Bennekom. Supporters zijn vanaf 01.00 uur welkom in de skihut om deze teams door de zware nacht en ochtend te helpen.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden