Janneke Tiemissen is sinds 2013 coach en ze begeleidt (jong)volwassenen met ADHD en/of faalangst.
Janneke Tiemissen is sinds 2013 coach en ze begeleidt (jong)volwassenen met ADHD en/of faalangst. (Foto: )

Ik oefen in fouten durven maken

In de 'Estafette van Bennekom' wordt iedere week een min of meer bekende Bennekommer geportretteerd. Deze geeft het stokje vervolgens door aan een andere Bennekommer.

Naam: Janneke Tiemissen.
Geboren: Op 24 november 1980 te Geffen.
Woonplaats: Bennekom sinds 2006.
Verliefd, verloofd, getrouwd, kinderen: Single moeder van twee schatten van kinderen genaamd Brian en Luna.
Hobby's: Mijn vrije tijd besteed ik graag aan: zingen, gitaar spelen, lekker eten met familie of vrienden en in de natuur zijn om op te laden en te genieten.
Opleiding: Na de HAVO op het Mondriaan College in Oss, heb ik een bijzonder stap gezet en ben ik een opleiding gaan volgen tot onderofficier Logistiek bij de Koninklijke Landmacht. Nadat ik moeder werd, ben ik mijzelf gaan omscholen en heb ik diverse opleidingen gevolgd waaronder SPW, NLP, Systemisch werk en een coachopleiding.
Huidige beroep: Zelfstandig ondernemer. Sinds 2013 coach en begeleid ik (jong)volwassenen met ADHD en/of faalangst.
Wat vind je leuk aan dit werk: Na bijna zeven jaar voel ik nog steeds passie voor dit vak! Ik zit helemaal op mijn plek, want mijn werk levert mij heel veel energie op. Het allerleukst vind ik het werken met deze creatieve en toffe mensen. Maar bovenal vind ik het belangrijk om vanuit een positieve visie te werken. Ik zie ADHD niet als een stoornis, het is niets meer dan een andersdenkend brein. Het is maar hoe je het bekijkt, want je kunt ADHD zelfs leren inzetten als gave. Mensen met ADHD ondervinden nu vaak hinder van bepaalde kenmerken, omdat de samenleving niet op hun kwaliteiten is ingericht. Ik leer mijn cliënten hoe ze zichzelf zo kunnen ontwikkelen dat ze weer vol zelfvertrouwen en plezier in het leven staan (www.tiemcoach.nl).
Verder actief: Ik ben verder vooral actief als moeder en probeer me waar ik kan in te zetten voor een socialere samenleving en het milieu.
Stamcafé: Een vast café heb ik niet, maar een leuk café met een heerlijk terras aan het water, sla ik niet over. Ik dineer graag bij het Bomenpark vanwege hun voortreffelijke kreeftensoep of bij Planken Wambuis omdat ik van wildgerechten houd.
Favoriete club: Geen.
Favoriete krant: De Telegraaf
Favoriete CD/muziek: Oei, waar zal ik beginnen. Allereerst kan ik je zeggen dat muziek heel belangrijk voor mij is. Door middel van muziek uit ik mijn gevoel en breng graag het verhaal achter een nummer over aan anderen. Ik kom uit een muzikale familie. Mijn vader speelde basgitaar in de band van mijn oom en zong daarnaast in het kerkkoor. Als jong meisje mocht ik vaak mee, dat vond ik erg indrukwekkend om te horen. Zelf zing ik twintig jaar en treed ik soms op voor vrienden en familie. Ik kan veel muziekgenres waarderen, maar mijn favoriete zijn toch wel: oude Blues, Jazz, poprock, gospel en R&B. Artiesten waar ik graag naar luister zijn: Coldplay, Amy Winehouse, Drake, Sam Smith, Kensington, Lauren Hill en Julia Michaels.
Favoriete sport: Ik doe al jaren aan hardlopen, soms neem ik deel aan hardloopwedstrijden om mezelf uit te dagen. Verder doe ik sinds kort aan volwassen HipHop, super leuk!
Favoriete vakantieadres: Corfu Griekenland.
Slecht in: Fouten durven maken. Ik ben aan het oefenen om de controle steeds meer los te laten. Ik besef me nu dat controle willen houden een schijnzekerheid is. In het leven is niets zeker, behalve dat we doodgaan en perfectie bestaat niet, want het is een relatief begrip.
Goed in: Luisteren, mensen in hun waarde laten, mijn kwetsbaarheid tonen en het beste in iemand naar boven halen.
Hekel aan: Arrogantie, oplichters en milieuvervuiling.
Spijt van of over willen doen: Over deze vraag heb ik een poos nagedacht. Eigenlijk heb ik nergens spijt van, maar ik vind het jammer dat ik, als vrij jonge moeder, niet echt heb kunnen genieten van de babytijd van mijn kids. Dat zou ik graag over doen.
Goede voornemens: Minder op mijn telefoon en meer genieten, reizen met mijn kinderen.
Wat zou je ooit nog eens willen doen: Ik wil heel graag nog rondreizen door Canada en naar IJsland.
Lelijkste plekje in Bennekom: Tja, dat blijft voor mij toch Beringhem.
Mooiste plekje in Bennekom: Kan niet kiezen……Ik kan heel erg genieten van het uitzicht op de Oude Diedenweg, als ik naar Wageningen fiets, maar De Kraats vind ik ook prachtig.
Estafettestokje gaat naar: Marion van Harten.
Omdat: Ze een uniek en prachtig mens, die zelf ook weleens in de spotlight mag staan.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden