In mei en augustus gaat Floralia langs alle woningen in Bennekom op zoek naar bijzondere tuinen en boomspiegels.
In mei en augustus gaat Floralia langs alle woningen in Bennekom op zoek naar bijzondere tuinen en boomspiegels. (Foto: )

Boomspiegel- en tuinkeuringen door Floralia

Wat Bennekom echt uniek maakt, zijn de bewoners, de ondernemers, de tuinen en de boomspiegels. Veel Bennekommers hebben plezier in tuinieren en maken hun tuin tot een visitekaartje. De grote verscheidenheid aan tuinen draagt positief bij aan de biodiversiteit.

BENNEKOM - Tuinen zijn belangrijk voor het leefklimaat. Floralia is van de tuinen. Ieder jaar gaan vrijwilligers in mei en augustus alle woningen langs op zoek naar bijzondere tuinen en boomspiegels. Door de beoordelingen van mei en augustus te combineren en deze van alle tuinen met elkaar te vergelijken, ontstaat er een rangordelijst van de tuinen en boomspiegels.

Begin oktober nodigt Floralia alle Bennekommers, samen met de genomineerden, uit voor een informatieve avond in de Brink. De voorzitter van Floralia, Ans Muller, zal dan de winnaars bekend maken.

Degenen die de tuinen langsgaan om te beoordelen zijn herkenbaar aan het groene hesje waarop de naam van Floralia prijkt. Voor vragen kan men terecht bij Wilma Van Gunst, secretaris van het bestuur, door te bellen naar 06 23023127. Kijk voor meer informatie ook op de website.

www.floralia-bennekom.nl.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden