Brehler staat een pittig weekje te wachten met zaterdag als klapstuk het treffen tegen DTS' 35. Foto: gertbudding.nl
Brehler staat een pittig weekje te wachten met zaterdag als klapstuk het treffen tegen DTS' 35. Foto: gertbudding.nl (Foto: )

Komt droom trainer Brehler uit?

Door Gert Budding

Trainer Arnold Brehler had aan het begin van het seizoen een prima scenario in gedachten. Zijn droom komt bijna uit. Met nog een wedstrijd op de rol staat Bennekom één punt achter op koploper NSC Nijkerk, nadat zaterdag gelijk werd gespeeld tegen Barneveld: 2-2.

BENNEKOM – Zaterdag spelen de Bennekommers tegen buurman DTS' 35, Nijkerk treft dan Barneveld, eveneens op eigen veld. Brehler heeft een hecht team gesmeed met klinkend resultaat. Promotie naar de hoofdklasse ligt nog steeds in het verschiet. Maar met winst op Barneveld had Bennekom het kampioenschap met één punt voorsprong voor het oprapen. Nijkerk liet zaterdag de punten liggen. Brehler kon zaterdag geen beroep doen op een aantal spelers. Aanvoerder Just Berends kreeg vorige week rood. Het gemis van de laatste man werd echter prima opgevangen. Bennekom kreeg goede kansen, maar de eerste treffer viel aan de andere kant. Barneveld had geen probleem om de bal vanaf de stip, na een handsbal, te verzilveren. Bennekom was even aangeslagen, maar herpakte zich vlot en drong aan. Kansen waren er voldoende, maar de juiste richting werd niet gevonden. Pas in de laatste minuut kwam de promotie kandidaat sterk en vooral doelgericht voor de dag. Jelmer Goedhart stond op de juiste plaats om de bal het laatste tikje te geven. Brehler kan deze week vol aan de bak om zijn team te preparen voor het toptreffen tegen DTS'35 op het sportpark De Eikelhof. Voor de jeugdige spelers Quincy Veenhof, Jesper Slenters en Kaj Schuppers een geweldige ervaring en een prima stap in hun ontwikkeling. Als Bennekom wint en kampioen wordt, volgt er een ware vreugde explosie in Bennekom dat drie jaar geleden degradeerde uit de hoofdklasse. Enig minpuntje is dat Nijkerk moet verliezen.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden