Boertje Bennekom
Boertje Bennekom (Foto: Gert Budding)

Uit het dorp

Hans Mekking boft maar met zulke dochters. Eerst springen ze in als hun vader ziek wordt. Even later krijgt één ervan zomaar een overval op de winkel voor haar kiezen. Dat de Bennekomse glossy dan eens even uitpakt, is dan ook meer dan terecht. Ook een buurtwinkel verderop aan de Brinkstraat verdient een compliment. De familie Westerdorp heeft voor hun Bloemenmand kortgeleden een nieuwe voortuin neergelegd die er mag wezen. Het resultaat is een plaatje voor de buurt.
Op de hoek Commandeursweg\Molenstraat staat ineens een rotonde op het programma. Kennelijk is de Bennekomse berg van nog maar een paar jaar geleden een mislukking. Ook daar was toen goed over nagedacht denk je dan als boerenmens. Ik hoop nu maar dat de halve molensteen van de oude molen die samen met het rooie HVOB-infobord vertelt waarom het eigenlijk allemaal Molenstraat heet nu niet in het gedrang komt.

Vanavond ga ik eens even om het hoekje kijken in De Brink. Daar laat Jan van Eck plaatjes zien van Schoonhoven, eigenlijk een verzameling boerderijen en ooit ook nog met een heleboel meer land als nu, die allemaal hun plekje hebben op de hoek Dijkgraaf\Langesteeg. Vanuit de later gebouwde boerderij Nieuw-Schoonhoven, tegenover aan de Langesteeg\Dijkgraaf staat schreef Jan's vader in de oorlog een lege melkbus vol dagboeken. Ze worden nu nog vaak gebruikt als één van de informatiebronnen voor de oorlog in Bennekom. Jan begint om 20.00 uur en met een bietje geluk zit er nog een gratis kopje koffie van Oud-Bennekom in.

Als het oude kleuterschooltje aan de Margrietlaan, nu de Evangelische Gemeente, vrijkomt kan die grond of het schooltje zelf eens mooi met kleine wooneenheden gevuld worden schreef ik al eerder. Met wat moeite kan er best een auto over het paadje van nu want op dit moment kan een hulpdienst er ook gewoon langs. Ik ben benieuwd of mensen die hierover gaan wel met zo'n woonidee durven komen, of vooral bang zijn voor de heisa die dan vast en zeker in groot volume vanuit de grote achtertuinen rondom gaat opborrelen.

De tram komt er aan, ik moet gaan stoppen...

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden