Foto: Doriet Willemen

Dorps(p)raad

In juni overleggen we met ambtenaren over de Omgevingswet. We willen deze wet voor Bennekom uitwerken met de Bennekommers. We denken aan een vergelijkbaar proces als de Structuurvisie. Een onderdeel hiervan is bepalen waar gebouwd kan worden. Dat in Bennekom gebouwd wordt zien we overal. De woningen bij het Baron van Wassenaerpark zijn bijna allemaal klaar. Het oude Jehova's Getuigen-pand heeft een nieuwe eigenaar, die een druk bezocht inloopavond voor buurtbewoners organiseerde Er is nieuwbouw bij de Luwte op de langhoven en de gymzaal aan de Schoolstraat wordt verbouwd tot de nieuwe brandweerkazerne. En er is een nieuwe zorgboerderij aan de Bovenbuurtweg. Ook rondom sluipverkeer zit de gemeente niet stil. Veel inwoners in Bennekom-Oost hebben een brief gekregen. Via www.ede.nl/sluipverkeerbennekom kan je jezelf aanmelden voor de nieuwsbrief om op de hoogte te blijven.

'We hopen dat de feestdag volgend jaar genoeg vrijwilligers heeft'

Op 4 mei was de traditionele bloemetjesmarkt; helaas werkte het weer niet mee. Er zijn leuke activiteiten in het centrum gepland. Op 25 mei is er vanaf 13.00 uur Lekker Bennekoms en op 29 juni is er het kunstfestival voor kinderen. Op 6 juli organiseren we 'Help je Medemens-dag' met Malkander en Vraagt U maar. Van 10.00 uur tot 12.00 uur gaan we lichte klusjes doen bij Bennekommers die dit niet meer kunnen. Aanmelden van een hulpvraag of als vrijwilliger kan via info@dorpsraadbennekom.nl. We misten Koningsdag dit jaar helaas. We hopen dat de feestdag volgend jaar genoeg vrijwilligers heeft, zodat we Koningsdag weer als vanouds kunnen vieren.
De gemeente Ede heeft een miljoenentekort bij de zorg. Wij denken dat dit een belangrijk onderwerp is voor alle Bennekommers. Wij zouden graag verhalen horen uit Bennekom wat dit betekent voor jou. We bespreken dit onderwerp met de wethouders en de politieke partijen. De Dorpsraad hoopt ten slotte dat iedereen op donderdag 23 mei gaat stemmen voor het Europees Parlement.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden