De drie Bennekomse meiden van het tienerkoor van de Koorschool, v.l.n.r. Marlijn Beukema, Daniëlle Kok en Nynke van der Veer.
De drie Bennekomse meiden van het tienerkoor van de Koorschool, v.l.n.r. Marlijn Beukema, Daniëlle Kok en Nynke van der Veer. (Foto: )

De Koorschool met Albert Wissink als Puberidool

Door Wout Schotsman

"Nou ja zeg, ik ben bijna 21!" protesteert Marlijn Beukema lachend als dirigent Albert Wissink de meiden van het tienerkoor 'allemaal pubers' noemt. De bezoekers van de herdenkingsbijeenkomst in de Oude Kerk op 4 mei hebben kennis gemaakt met de pubers van het tienerkoor van de Koorschool Midden - Gelderland. Bij die pubers zaten ook drie Bennekomse zangeressen. Ze zijn blij met en trots op de reacties die ze kregen tijdens het verlaten van de kerk en op weg naar het Bart van Elstplantsoen.

BENNEKOM - Marlijn vindt het heel bijzonder dat het kleine tienerkoor alle muziek en zang mocht verzorgen tijdens de bijeenkomst. Daniëlle Kok was onder de indruk van de reacties van de nabestaande van de kinderen die omkwamen op 10 mei 1940. "Zo'n bijeenkomst doet wat met mensen", zegt ze. Nynke van der Veer bevestigt dat. Ze heeft tijdens het verlaten van de kerk heel wat prijzende opmerkingen gekregen. "Het heeft wat te maken met kwaliteit", zegt Marlijn. Albert Wissink vindt ze een best relaxte man, maar als dirigent is hij streng en niet snel tevreden. Hij weet precies wat hij wil en hij gaat voor de hoogste kwaliteit. Hij is toch wel een soort idool. Ze lacht: "Welke dirigent haalt het in zijn hoofd om kinderen van 8 jaar de Messiah te laten zingen of de Mattheus Passion?!" Hij wel. En met succes.

Marlijn en Nynke zitten al ruim vier jaar bij de Koorschool en Daniëlle een goed jaar. Ze zijn het er over eens dat het zeker het best is om vroeg te beginnen, liefst als je 4 bent, in de speelleerklas voor 4 - 6 jarigen. Later vertelt Albert Wissink dat in het Kamerkoor zangers en zangeressen zitten die al 20 jaar bij de koorschool zijn. Wat maakt het zingen bij de koorschool nu zo leuk dat je er 20 jaar bij blijft? De meiden rollen over elkaar heen: hoog niveau, veel optredens, je komt op plaatsen waar je anders nooit komt, Concertgebouw, Bosnië, Turkije, er ontstaan hechte vriendschappen, het gaat om de sfeer, het is best een groot deel van je leven, je trekt veel met elkaar op, het is heel ontspannend, het is goed voor je ontwikkeling, ook op andere gebieden, je krijgt meer zelfvertrouwen.

Kortom, de meiden hebben een helder advies voor ouders van kinderen in de leeftijd van 4 tot 8. Als je wilt dat jouw kind geweldig leert zingen en daar geweldig veel plezier in heeft, stuur het naar de Koorschool, waar het les krijgt van Albert Wissink!

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden