DVO in eerste thuiswedstrijd onderuit tegen TOP

25 januari 2021 om 09:45 Algemeen

Na de teleurstellende verliespartij tegen Dalto/Klaverblad Verzekeringen heeft DVO/Accountor ook TOP/Litta niet weten te verslaan. Vooral voor rust waren de Sassemers een flinke maat te groot (10-18). In de tweede helft deed DVO een voorzichtige aanzet tot een inhaalrace (14-19), maar die werd door de gasten vakkundig de kop ingedrukt (14-24). Pas richting het einde vijzelde DVO het doelsaldo nog wat op, al leek de nonchalance bij TOP toen al lang toegeslagen: 27-31.

BENNEKOM - Dankzij dat laatste kwart zullen de Bennekommers toch wat vrolijker terugkijken op de nederlaag dan vorige week, want in ieder geval lieten ze zien dat ze het schieten nog niet zijn verleerd. Nadat topscorer Nick Pikaar voor 0-2 had gezorgd, maakten zij weer gelijk. Nadat Meerkerk bij één zo’n doorbraak een stip kreeg en miste, zorgde Adriënne van Ofwegen voor de laatste gelijke stand van de wedstrijd: 4-4. TOP kwam toen op stoom, schoot tien minuten met scherp en had bij 7-14 de wedstrijd eigenlijk al in de tas. Mostard stuurde bij 6-10 Hardies het bos in en het kanon van Celeste Split stond weer ouderwets zuiver afgesteld. Na één van haar droge schoten kwam Robbe de Wit in de ploeg voor Hardies om wat meer variatie in het aanvalsspel te krijgen. Het leidde tot de enige veldgoal van dit vak, gemaakt door Van Haren (8-14). Weer vier doelpunten op rij brachten de bezoekers nog verder uit zicht en Meerkerk verzorgde met een hoogstandje uit de draai en benutte strafworp de 10-18 ruststand.
Na de hervatting was het vooral zaak voor DVO om niet geslacht te worden en toch ergens een goed gevoel aan de wedstrijd over te houden. De wilskracht was nu wat meer zichtbaar en dat resulteerde onder andere in het eerste League-doelpunt van Van der Wal: 14-19. TOP wenste zich in het restant geen zorgen meer te hoeven maken om een eventuele opmars en sloeg keihard terug met vijf goals in nog geen vier minuten tijd. Met het ingaan van het laatste kwart leek TOP het wel te geloven. Het gaf DVO de gelegenheid om nog wat kleur op de wangen te krijgen met tien goals. Meerkerk, in het andere vak naast De Wit gebracht, maakte er toch weer het meest (vier). Zijn 27-31 vanaf de stip was de laatste van de wedstrijd. DVO speelde nog niet goed genoeg om een soepel spelende kampioensploeg te verslaan, maar kwam het een stuk frisser voor de dag dan een week geleden. Komend weekend kom echter het eveneens puntloze KCC/CK Kozijnen op bezoek.